'Torbadan adalet yerine, kutudan para çıktı'

MHP İstanbul Milletvekili Adan, "Hırsızı yakalayan polisin sürgün edildiği dünyanın neresinde görülmüştür?" diyerek emniyetteki görevden alınmalara tepki gösterdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, hükümetin hukuktan, yargıdan ve adaletten korktuğu için kendi hukukunu icat etmeye çalıştığını öne sürerek, "Hırsızı yakalayan polisin sürgün edildiği dünyanın neresinde görülmüştür?" dedi.  

Adan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, yolsuzluk, rüşvet ve kamu ihalelerine fesat karıştırma operasyonuyla ilgili gelişmelerin, meselenin daha da büyüyeceğini gösterdiğini söyledi. Ortaya çıkanların "buz dağının görünen yüzü" olduğunu ifade eden Adan, "Asıl yolsuzluk, asıl rüşvet daha derinlerdedir" diye konuştu.

Kamu İhale Kanunu'nun AK Parti'nin iktidar olduğu 11 yılda 164 kez değiştirildiğini anlatan Adan, yasaya dönük müdahalelerin ihaleleri ve harcanan her kuruşu tartışmalı hale getirdiğini söyledi. Adan, yasanın bu haliyle rüşvet ve yolsuzluğun önünü açtığını savunarak, "Dün Meclis'teki torbalardan, paketlerden adalet çıkmadığı için bugün kutulardan para çıkıyor" dedi.

Hükümetin hukuktan, yargıdan ve adaletten korktuğu için kendi hukukunu icat etmeye çalıştığını öne süren Adan, "Adaletten ve hukuktan asla kaçamazsınız" diye konuştu.  Celal Adan, hükümetin, operasyonu "cemaat-hükümet" çekişmesine bağlayarak işin içinden sıyrılamayacağını ifade ederek, "Böyle bir algı yaratmak AKP'yi kurtarmaz. Meseleyi bu tarafa çekmek suçunuzu hafifletmez" ifadesini kullandı.

Polis müdürlerini görevden almanın ahlak, vicdan ve insanlığa sığmayacağını dile getiren Adan, "Hırsızı yakalayan polisin sürgün edildiği dünyanın neresinde görülmüştür" diye sordu.  Adan, son 2 yılda İstanbul'da 4 bin imar değişikliği yapıldığına dikkati çekerek, değişikliklerin tekabül ettiği en küçük rakamın 50 milyon dolar olduğunu iddia etti.

"Hükümet bilgileri dejenere etmeye çalışıyor"

Celal Adan, bir soru üzerine, yolsuzluğun daha yukarılara doğru uzanacağı ihtimali olduğunu söyleyerek, hükümetin bilgileri dejenere etmeye çalıştığını söyledi.

Halkbank Genel Müdürü'nün evinden 4.5 milyon dolar para çıktığını anlatan Adan, "Buna bile kılıf uyduracak kadar sahtekarlık yapmanın anlamı yok" dedi.

Adan, tablonun vahim olduğunu belirterek, bakanların değil, hükümetin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın istifa etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir