'Türkiye askeri bir komplonun kurbanı olabilir mi?'

Kılıçdaroğlu, güvenlik toplantısına ait ses kaydına ilişkin "Devletin sırları pazara dökülmez, devlet kendisini korur ama geldiğimiz noktada devlet diye bir kavramının kalmadığını görüyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BARTIN - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Bartın İl Başkanlığınca Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde dün ortaya çıkan ses kayıtları üzerinden hükümete yönelik eleştirilerde bulundu.

Güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Bu ülke askeri, bir komplonun kurbanı olabilir mi, bu ülkenin askeri gereksiz yere Suriye'ye sokulabilir mi? Onun hesaplarını yapıyorlar" dedi.  Söz konusu konuşmalar sırasında "Gerekirse, Süleymanşah Türbesine saldırı düzenletiriz" dendiğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 

"Diyor ki, 'dört adam göndereyim, oradan Türkiye'ye füze attırırım, öyle gireriz' diyor. Bu seçim sıradan bir seçim değildir. Herkes sandığa giderken elini vicdanına koyacak. Biz bu seçimde bir slogan üzerinde durduk; 'Türkiye'nin birleştirici gücü' Bozulan çarkları yeniden inşa etmemiz lazım.  İşsizlik burada da var mı? Hiç siz bu başçalanın işsizlikten söz ettiğini duydunuz mu? 'İstihdam yaratacağım' diye bir şey dediğini duydunuz mu?" 

"Devlet diye bir kavram kalmadı"

Güvenlik toplantısına ait ses kayıtlarında iki önemli nokta olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Bir, devletin en mahrem bilgileri açıkça birileri tarafından kontrol ediliyor, biliniyor, dinleniyor. Siz hiç böyle bir devlet gördünüz mü? Devletin en mahrem bilgilerinin satıldığı, dünyaya, bir anlamda piyasaya sürüldüğü bir devlet gördünüz mü? Bu devleti kim yönetiyor? Bunlar yönetmiyorlar mı? 'Devlet sırrı' dediğimiz bir kavram vardır. Devletin sırları pazara dökülmez. Devlet kendisini korur ama geldiğimiz noktada devlet diye bir kavramının kalmadığını hep beraber görüyoruz. Bu, 'casusluk işi' diyorlar. Zaten devletin sırlarını casuslar alır.  Peki sen ne yapıyorsun? Sen neyin peşindesin, onlar neyin peşinde? Türkiye Cumhuriyeti devleti tarihinin hiçbir döneminde böyle bir durumla karşılaşmamıştı. İlk kez böyle bir durumla karşılaşıyoruz." şeklinde konuştu.