'Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü-2009'un tanıtımı yapıldı

Konferans, TUSKON tarafından Dış Ticaret Müsteşarlığının eşgüdümünde ve Dışişleri Bakanlığının işbirliğiyle İstanbul'da 1-7 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - ABD'nin New York kentinde bulunan Birleşmiş Milletler'de (BM) Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) tarafından İstanbul'da düzenlenecek "Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü-2009" konferansının tanıtımı yapıldı.

TUSKON tarafından Dış Ticaret Müsteşarlığının eşgüdümünde ve Dışişleri Bakanlığının işbirliğiyle İstanbul'da 1-7 Haziran günleri arasında düzenlenecek konferansın tanıtımı için BM'de düzenlenen resepsiyonun evsahipliğini Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin yaptı.

Toplantıya Türk tarafından TUSKON Başkanı Rızanur Meral, TUSKON'nun üst düzey yetkilileri, BM Daimi Temsilci Yardımcısı Fazlı Çorman, ekonomik işlerden sorumlu Daimi Temsilci Yardımcısı Özhan Üzümcüoğlu, New York Başkonsolosu Mehmet Samsar, Ticaret Müşavirleri Mehmet Ali Erdem ve Yavuz Özutku, Türk Amerikan İş Geliştirme Konseyi (TABİD) Başkanı Gökhan Özkök ile birlikte diplomatlar katılırken, BM'de temsil edilen ülkelerin daimi temsilcileri ve New York başkonsolosları da resepsiyona büyük ilgi gösterdiler.

Büyükelçi İlkin yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dünyada pek çok ülkeyle son derece iyi ekonomik ilişkileri bulunduğunu, ekonomik olarak çok daha fazla sayıda ülkeye erişmek istediğini, bu kapsamda özel sektörün desteğinin son derece önemli olduğunu belirtti. TUSKON'nun Haziran ayında Türkiye'de düzenleyeceği konferansa 150 ülkeden 2 bin civarında uluslararası katılımcının gelmesinin beklendiğini söyleyen İlkin, resepsiyona katılan tüm BM temsilcilerinden ve başkonsoloslardan konferansla ilgili bilgileri hükümetlerine ve ticaret bakanlıklarına aktarmalarını istedi ve tüm ülkelerin temsilcilerini konferansa katılmaya davet etti.

TUSCON'dan yapılan basın açıklamasında da İstanbul'da yapılacak konferansa katılacak ticaret bakanlarının "İstanbul Ticaret Bakanları Zirvesinde" buluşacakları ve "Küresel Ticaretin Geleceği-Fırsatlar ve Yeni İşbirliği Olasılıkları" konusunu görüşecekleri belirtildi. Konferansta ayrıca "Afrika, Asya-Pasifik, Avrasya, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Amerika ve Latin Amerika Dış Ticaret Köprüleri" toplantılarının düzenleneceği ve konferansa Türkiye'den de 3 bin iş adamının katılacağı kaydedildi.