'Türkiye her devletin yapması gerekeni yaptı'

AK Parti Sözcüsü Çelik, Türkiye'nin hür her devletin yapması gerekeni yaptığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti Sözcüsü Çelik, Türkiye'nin yaptığı işin Rusya'ya karşı düşmanca bir tavır gibi algılanmasının doğru olmadığını belirterek, "Türkiye hür her devletin yapması gerekeni yapmıştır" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Çelik, "Türkiye'nin yaptığı işin Rusya'ya karşı bir husumet ya da düşmanca bir tavır gibi algılanmasına yönelik haberlerin hepsi gerçek dışıdır. Türkiye, açık ve net bir şekilde daha önceden ilan ettiği angajman kuralları çerçevesinde kendi hava sahasını korumuştur. Egemen ve hür her devletin yapması gerekeni yapmıştır. Bu son derece tabiidir" dedi.

Çelik'in açıklamalarından satır başları:

 "Türkiye'nin yaptığı işin Rusya'ya karşı bir husumet ya da düşmanca bir tavır gibi algılanmasına yönelik haberlerin hepsi gerçek dışıdır. Türkiye, açık ve net bir şekilde daha önceden ilan ettiği angajman kuralları çerçevesinde kendi hava sahasını korumuştur. Egemen ve hür her devletin yapması gerekeni yapmıştır. Bu son derece tabiidir."

 "Hiç kimse yanlış bir algıya kapılmasın. Türkmenler, bize yakın, bize uzak şeklinde değerlendirilecek değil bizim bizatihi parçamız olan unsurlardır. Bu çerçevede de hükümetimizin girişimleri devam etmektedir" 

 "Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, hiçbir dost devletin, hiçbir komşu devletin düşmanı ya da hasmı değildir. Yapılan iş sadece kendi savunmamızı gerçekleştirmektir. Bu çerçeveden baktığımızda düşmanca bir tavır, provokasyon ve benzeri ifadelerle değerlendirilmesini, konuyu gerçekten saptırmak olduğunu düşünüyoruz. Kuşkusuz Rusya, bizim için düşman bir ülke, hasım bir ülke değildir. Olup biten angajman kurallarının yerine getirilmesinden, kendi hava sahamızı korumaktan ibarettir. Bu Rusya'ya dönük bir eylem de değildir."

 "Her şekilde Türkmenlerin yanındayız. Yani 'anlamlı ve nitelikli bir destek veriyoruz' dedim. Anlamlı ve nitelikli destekten kastım, maddi manevi güvenliklerini sağlayacak, güvenliklerini güçlendirecek, Türkmenlerin varlığına dönük her türlü tehdit karşısında direnmelerini, kendi bölgelerine bu son Türkmen Dağı'na yapılan saldırı gibi gereken şekilde karşı koyacakları bir takım imkanlarla donatılmaları da buna dahildir. Şunun herkes tarafından bilinmesi gerekir, hiçbir şekilde tek tek, madde madde saymaya gerek yok Türkiye maddi ve manevi olarak soyut ve somut imkanlarla Türkmenlerin yanındadır."

Bu konularda ilginizi çekebilir