'Türkiye olarak bu tür krizleri daha önce aştık'

AKİB Koordinatör Başkanı Aymen, 'Türkiye olarak bu tür krizleri daha önce aştık, ​bundan sonra da aşacağız, ihracatçımız sahipsiz değil' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya'nın Türkiye'ye yönelik açıkladığı ekonomik yaptırımlarla ilişkin Akdeniz İhracatçı Birlikleri​ (AKİB) Koordinatör Başkanı Bülent Aymen,  "Türkiye olarak bu tür krizleri daha önce aştık, ​bundan sonra da aşacağız, ihracatçımız sahipsiz değil" ifadelerini kullandı.

Aymen, yaptığı yazılı açıklamada, AKİB'in kasım ayı​ ​ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre​ y​üzde 16 azalarak 1 milyar 36 milyon dolar olduğunu belirtti.

AKİB'in​ ​ocak-kasım dönemindeki 11 aylık ihracatının ise​ ​geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 azalarak 9,8 milyar dolar olarak gerçekleştiğini bildiren Aymen, yaşanabilecek her türlü olumsuz gelişmeden çıkış anahtarının inovasyon olduğunu, bu nedenle katma değerli üretime odaklandıklarını aktardı.

Aymen, Rusya'nın Türkiye için açıkladığı ekonomik yaptırımlarla ilişkin de "Ekonomi Bakanlığı​ ve Türkiye İhracatçılar Meclisi​ bu konuyla ilgili çalışıyor​. Türkiye olarak bu tür krizleri daha önce aştık, ​bundan sonra da aşacağız, ihracatçımız sahipsiz değil" değerlendirmesinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir