'Türkiye-Rusya işbirliği toplantısı düzenlenmeyecek'

Kremlin Basın Sözcüsü Peskov, bu ay düzenlenmesi beklenen Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısı (ÜDİK) düzenlenmeyeceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın St. Petersburg kentinde Erdoğan'ın ve Putin'in katılımıyla bu ay düzenlenmesi planlanan Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısının gerçekleşmeyeceğini söyledi. 

Moskova'da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılması planlanan ÜDİK'in düzenlenip düzenlenmeyeceğine ilişkin soruya, "Hayır düzenlenmeyecek. Böyle bir toplantı planlanmıyor" cevabını verdi. 

Peskov, kasım sonunda yaptığı açıklamada, toplantıya dair resmi bir iptalin olmadığını ancak çok sayıda soru işareti bulunduğunu söylemişti.  

Türk hava sahasını ihlal eden uçağın düşürülmesinin ve bunun Rusya'ya ait olduğunun anlaşılmasının ardından Moskova yönetimi, Türkiye ile birçok alandaki işbirliğini tek taraflı askıya aldığını açıklamıştı.