'Türkiye'nin kendini savunma hakkı var'

ABD Dışişleri Bakanlığı, PKK’yı terör örgütü olarak kabul ettiklerini ve Türkiye’nin bu örgüte karşı kendini savunma hakkı olduğunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında gazetecilerin konuya ilişkin sorularına cevap verdi. Kirby, Türkiye’nin IŞİD konusunda koalisyona yönelik desteğinden memnun olduklarını kaydetti. Yakın zamanda bazı üslerin koalisyon uçaklarının kullanımına açıldığına dikkat çeken dikkat çeken Kirby, “Bu destekten dolayı minnettarız.” dedi. 

Kirby, 'PKK’ya yönelik saldırıların IŞİD ile mücadeleye olumsuz etki edebileceği' yönündeki bir soruya karşılık, ABD’nin uzun zamandan bu yana PKK’yı terörist bir organizasyon olarak kabul ettiğini hatırlattı. Türkiye’nin PKK terör örgütünün saldırılarına maruz kaldığını dile getiren Kirby, “Bu saldırılara karşı kendini savunma hakkı var.” dedi. ABD’nin uzun zamandan bu yana PKK’yı terörist bir organizasyon olarak kabul ettiğini hatırlattı. 

PKK’nın IŞİD ile mücadele ettiği şeklinde yorumlara hak verdiğini ancak yine de bir terör örgütü olduğunu kaydeden Kirby, “Biz onları terör örgütü olarak kabul ediyoruz. IŞİD ile mücadelemizde PKK ile işbirliği, koordinasyon veya iletişimi yok. IŞİD ile mücadelimiz 62 ülke ile ilerliyor.” şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir