'Uygulamalar Yarışıyor'da son başvuru tarihi 30 Haziran

Turkcell'in düzenlediği yarışma, Türkiye'de geliştirilen mobil uygulama sayısını artırmayı amaçlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell tarafından düzenlenen "Uygulamalar Yarışıyor" mobil uygulama yarışmasına başvurular, 30 Haziran Çarşamba günü sona erecek.

Alınan bilgiye göre, iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell'in, Türkiye'de geliştirilen mobil uygulama sayısını artırmak ve girişimciliği teşvik etmek amacıyla düzenlediği yarışmaya 30 Hazirana kadar başvurmak gerekiyor.   

Yarışmaya katılacaklar, "Uygulamalar Yarışıyor"da uygulama platformu olarak Android, BlackBerry, iPhone, Java, Symbian ve Windows Mobile'dan herhangi birini seçebilecek.

Yarışmacılar, başta finansal işlemler, mobil sağlık, uzaktan eğitim, lokasyon tabanlı uygulamalar ve sosyal paylaşım sitelerindeki iletişim ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik uygulama alanları olmak üzere, çeşitli kategorilerde yetenek ve becerilerini sergileyebilecek.

Yarışmada, birinciye 20 bin TL, ikinciye 10 bin TL ve üçüncüye de 5 bin TL para ödülü verilecek. Sağlık kategorisindeki en iyi 2 uygulamaya 5 bin TL, eğitim, finans, lokasyon, sosyal paylaşım kategorilerindeki finalistlere de sürpriz cep telefonu ödülleri verilecek.

Aynı zamanda girişimci öğrencilerin de desteklenmesini sağlayan yarışmada, burs ve eğitim imkanı da yer alıyor. Mobinex Smartface Designer ile geliştirilmiş uygulamalar arasından seçilecek en iyi uygulama da BlackBerry 9700 Onyx marka cep telefonu ile ödüllendirilecek.

Sonucunun 9 Temmuz Cuma günü  ödül töreniyle açıklanacağı yarışmayla ilgili detaylı bilgiler, "www.uygulamalaryarisiyor.com" internet adresinde yer alıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir