'Veto'ya 'rest' olarak değerlendirilmemeli

Spor Bakanı Kılıç, Cumhurbaşkanı Gül'ün veto ettiği şike cezalarında indirim öngören yasa teklifine ilişkin "AK Parti Grubu tek yürek olarak sürecin arkasında duracak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şike cezalarında indirim öngören ve  Cumhurbaşkanınca TBMM'ye iade edilen yasaya ilişkin tartışmaları değerlendirdi.

Konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Kılıç, şunları kaydetti:

"Bunun bir restleşme, veto-rest ikilemi çerçevesi içerisinde değerlendirilmesi kesinlikle bizim açımızdan kabulü mümkün olmayan yanlış bir değerlendirme ve yaklaşım. Sayın Cumhurbaşkanı, bir takdirde bulunmuştur. TBMM de bu çerçevede kendi takdirini ortaya koyma kararlılığındadır. Dün üç partiden gelen açıklamalara bakılırsa, yine imzalarının arkasında durdukları anlaşılıyor. Bu durumda Sayın Cumhurbaşkanının da farklı bir değerlendirmesinin olacağını sanmıyorum. Adalet Komisyonunda görüşmeleri yapılacak ve mümkün olursa da bütçe görüşmeleri içinde Genel Kurulda kanununun görüşmeleri tamamlanmış olacak ve tekrar yasalaşmış olacak."

AK Parti Gurubu sürecin arkasındadır

Bakan Kılıç, daha sonra Meclis'te de gazetecilerin konuyla ilgili sorularına şöyle cevap verdi:

"Söz konusu oylama olduğunda, sıra oylamaya geldiğinde AK Parti Grubu tek yürek olarak bu sürecin arkasında durmasını bilecektir. Hükümet olarak kanunun görüşülmesi sırasında bir değişiklik için öneride bulunmayacağız. Anayasal yetkilerin kullanılması kurumlar arasında restleşme olarak değerlendirilemez."

Bu konularda ilginizi çekebilir