'Vitaminli Çocuklar İstanbul'da

TTNET, 'TTNET Vitaminli Çocuklar İstanbul'da' projesiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki öğrencilerin gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - TTNET, "TTNET Vitaminli Çocuklar İstanbul'da" projesiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki öğrencilerin gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor.
İlköğretim çağında okulda başarılı olan öğrencilerin gelişimlerine katkı sağlamayı ve onlara yeni ufuklar açmayı amaçlayan proje, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden 11, İç Anadolu Bölgesi'nden 1 ili kapsıyor. 
Van, Erzincan, Yozgat, Erzurum, Malatya, Mardin, Elazığ, Şanlıurfa, Adıyaman, Kars, Diyarbakır ve Muş'un merkez ve ilçelerinde 2009-2010 eğitim-öğretim yılının birinci döneminde okul birincisi olan 7. ve 8. sınıf öğrencileri, 3 gün boyunca İstanbul'da ağırlanıyor.
Öğrenciler, İstanbul'da Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Ayasofya Müzesi, Miniatürk, İstanbul Oyuncak Müzesini ve Boğaziçi Üniversitesi, Kabataş Erkek Lisesi gibi eğitim kurumlarını ziyaret ederek, kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla hazırlanan eğitim seminerine katılıyor.
Proje kapsamında Erzincan'dan gelen 20 öğrenci, TTNET'in genel merkezini ziyaret etti. 
TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, projeye ilişkin olarak, eğitime 2 yıl önce odaklanmaya başladıklarını belirterek, proje ile ilköğretim çağındaki öğrencileri İstanbul'a getirerek, öğrencilere "Vitamin" ürününü hizmete veren şirketi ve sektörü tanıtmanın yanı sıra tarihi, kültürel ziyaretler yaptırdıklarını anlattı.
Eğitimde fırsat eşitliği tanındığında Türkiye'deki çocukların mutlaka hayallerini projeye dönüştürebileceklerini düşündüklerini ifade eden Yılmaz, "Fırsat eşitliği sağlandığı zaman, Türkiye'nin her noktasından çocuklarımız, gençlerimiz mutlaka çok büyük işlere imza atabilirler. Eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamış olmak gerçekten çok önemli" dedi.
Projede il valilikleri ve milli eğitim müdürlükleriyle koordineli hareket ettiklerini bildiren Yılmaz, eğitim alanında Vitamin'le başladıkları seferberliği, bu projeyle sürdürdüklerini ve değişik boyutlarıyla çocuklara destek olmayı amaçladıklarını söyledi.
Her ilden 20 öğrencinin geldiği ve toplamda 244 öğrenciyi içerecek projenin, Kasım ayı sonuna kadar devam edeceğini kaydeden Yılmaz, şunları dile getirdi:
"Biz öğrencileri buraya getirmekle kalmayacağız. Mutlaka bazı illeri ziyaret edip orada çocukların aileleriyle, yetkililerle, öğretmenleriyle konuşacağız. Projenin ne kadar fayda sağladığını ele alacağız. Kasım ayında ilk faz bittikten sonra bilgileri de alıp belki daha zengin halde devam ettirebiliriz diye düşünüyoruz." 
"Son 2 yılda abone başı internet kullanma miktarı 2 katına çıktı"
Tahsin Yılmaz, internette hanehalkı penetrasyonunun Avrupa'da yüzde 55, Türkiye'de yüzde 36-39'lar seviyesinde bulunduğuna değinirken, "Türkiye'de doğu ve güney doğuya gittikçe penetrasyon oranı azalıyor. İstanbul'da neredeyse her iki evden birinde internet bağlantısı varken, Türkiye'de ortalama her 3 evde birinde internet bağlantısı bulunuyor. Doğu ve güney doğuda daha az" diye konuştu.
TTNET olarak en büyük önceliklerinden birinin, pazarı büyütmek ve her eve internet getirmek olduğunu belirten Yılmaz, bu konuda bilgisayarlaşmanın önemine dikkati çekti. 
Yılmaz, son 2 yılda abone başı internet kullanma miktarının 2 katına çıktığı bilgisini vererek, "Şu an biz Türkiye'de 10 GB'yi aştık. Tüm TTNET tüketicilerinin ürettiği trafiği böldüğümüzde ortaya çıkıyor" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir