'Wall Street'i İşgal Et' ikinci ayında

New York'taki Wall Street protestocuları, eylemlerinin ikinci ayı dolayısıyla Wall Street'e yürüdüler. Polis protestocuların bazılarını gözaltına aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - New York'ta "Wall Street'i İşgal Et" protestocuları, hareketlerinin ikinci ayının dolması dolayısıyla bugün planladıkları protestolara Wall Street'e doğru yürüyerek başladılar. "Wall Street'i İşgal Et" eylemcilerinden bazıları ise Wall Street'te gözaltına alındı.

New York Menkul Kıymetler Borsası çevresinde polis yoğun güvenlik önlemleri alırken son derece kalabalık olan protestocular sabah erken saatte hareketin doğuş yeri olan Zuccotti Parkından Wall Street'e doğru sloganlar atarak yürümeye başladılar.

Protestocular, "Caddeler, Sokaklar Bizim", "Biz Yüzde 99'uz", "Her Gün, Her Hafta Wall Street'i İşgal Et" diye bağırırlarken, polis de megafonlarla göstericilere kaldırımda yürümeleri, sokakların ortasında yürümemeleri çağrısında bulunuyorlar.

Protestocular bugün "kimseye zarar vermeden Wall Street'te çalışanları iş yerlerine gitmekten alıkoyacaklarını" belirtirlerken, Wall Street sokağına barikat kuran polis, Wall Street'e sadece çalışanların girmesine izin veriyor.

Polis protestoculardan bazılarını kaldırımdan yürümedikleri için gözaltına alırken, Wall Street sokağına giremeyen protestoculardan bazıları da yere oturup birbirlerine kenetlendi. Sürekli sloganlar atan göstericiler kendilerini uyaran ve sokaklara barikat kuran polisi de protesto ediyor.

Bu arada New York Borsasının açılış gongu yerel saatle 09.30'da, yani tam zamanında çaldı. Göstericiler, Wall Street'te çalışanların sokağa girmelerini önleyip gongun zamanında çalmasını engellemeyi amaçlıyordu.

Protestocuların eylemleri tüm gün sürecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir