'Yalova savaşına mı hazırlanıyoruz?'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kastamonu'nun yerel seçimlerin tekrarlanacağı Çatalzeytin ilçesinde, Başbakan Erdoğan'ın Yalova konuşmasındaki sözlerini eleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KASTAMONU - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  partisinin Çatalzeytin İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen mitingde, 30 Mart'ta düzenlenen Mahalli İdareler Seçimleri'nin çok zor koşullarda gerçekleştiğini belirterek "Milletimiz çok sabırlı ve soğukkanlı hareket ederek, bu seçimlerin kazasız belasız atlatılmasını arzulamış, seçimlerde mümkün olduğu kadar hilenin olmamasına, şaibe altında bir seçim sonucunun bulunmamasına özen göstermeye çalışmıştır" ifadelerini kullandı.

Seçim sonuçlarının belli olduğu andan itibaren sonuçları üzerinde tartışmaların giderek arttığına dikkat çeken Bahçeli, Türkiye'de seçim sonuçları en son teknoloji kullanılmasına rağmen kısa sürede sonuçlandırılamadığını dile getirdi.

"Yalova savaşına mı hazırlanıyoruz?"

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Yalova'daki konuşmasını eleştirerek, "Acaba bir seçim hazırlığında mıyız? Yoksa 1 Haziran'da bazı gruplara ayrılmış Yalova savaşına mı hazırlanıyoruz. Bu nasıl bir anlayıştır. Şimdi bu seçimleri de bu hale getirmek istiyorlar. Hepimiz bu aziz milletin evlatlarıyız. Değişik partilere gönül vermiş olabiliriz. Değişik partilerin kurucusu, savunucusu olup onun kazanması için her türlü gayret verebiliriz ama biz bu ülkenin insanlarıyız. Aramıza seçimler münasebetiyle nifak sokamayız. Bir belediye başkanlığı seçimi için aramıza düşmanlık yayamayız" diye konuştu. 

"1 Haziran'dan sonra..."

MHP Genel Başkanı Bahçeli, seçim nedeniyle gelen bazı siyasilerin 1 Haziran'dan sonra bir daha uğramayacağını ileri sürerek, şunları kaydetti: 

"Artık içinde vicdanı olanlar buradaki dostluklarını sürdürmek isteyenler gelerek halinizi ve hatırınızı sorabilir. Ama seçimi kazanmak hırsıyla gelmiş, devletin her imkanını seferber etmiş, yetimin, öksüzün ve kimsesizin rızkını seçim için buralarda akıtan insanları arasanız da bulamazsınız. Onun için bu tahriklere kapılmayınız. Bu kışkırtmalara alet olmayınız. Yoksul olan kardeşlerim, kimsesiz olan kardeşlerim. Bu toplum içerisinde muhtaç kalmış olabilirsiniz. Bu milletin aziz evlatları olarak yoksulluk içinde kıvranabilirsiniz. Ama yoksulluğunuzu seçimin kölesi haline getirmek isteyenlerin ve her seçimde yoksulluğu bağımlılık haline getirerek iradenize kement atanlara karşı artık bir terbiye veriniz. 'Beni satın alamazsın, kandıramazsın, 4 yılda veya ara seçimlerde bana gelip aldatamazsın. Zaten benim olanı bana veriyorsun. Belki de hamuduyla götürenlere bir parça veriyorsun...' Siyaseten de bir çöküntü içerisindeyiz. Siyasileri de terbiye etmek, siyasileri ilkeli, dürüst bir halde çalışmasına fırsat verebilecek edebe davet etmek sizin elinizde olmalıdır." 

Bu konularda ilginizi çekebilir