'Yanlış yönet, halka ödet'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak doğalgaz ve elektrik zamları ile ilgili olarak açıklama yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "AKP'nin 'yanlış yönet, halka ödet' yaklaşımının faturası her geçen gün daha da artmaktadır" iddiasında bulundu.

Öztrak, yaptığı yazılı açıklamada, doğalgaz ve elektriğe zam yapıldığını hatırlatarak, doğalgaz faturasının bir yılda yüzde 30,4, elektrik faturasının da yüzde 20 arttığını belirtti.
Benzine yapılan zamlar nedeniyle Türkiye'nin dünyanın en pahalı benzinini kullanan ülke olduğunu belirten Öztrak, zamların vatandaşları ezdiğini ve fakirleştirdiğini ileri sürdü.
Vatandaşın içine düştüğü durumun dünya ekonomisi ya da Suriye kriziyle açıklanamayacağını kaydeden Öztrak, şöyle devam etti:
"Ekonomiden sorumlu bakanların biri 'frene basalım' derken diğeri 'gaza basalım' demektedir. Araba şarampole yuvarlanmak üzereyken bakanlar direksiyona kimin geçeceği kavgasına tutuşmuştur. Bu kavganın sonunda 70 milyon vatandaşımızın acil servis kapısına düşme, evinin tapusunu, arabasının ruhsatını bankalara kaptırma riski vardır.
AKP'nin 'yanlış yönet, halka ödet' yaklaşımının faturası her geçen gün daha da artmaktadır. Bunların ekonomi politikalarından anladığı zam ve zulümdür. Başbakan'a çağrımız bir defa da doğru bir iş yapması ve bu zamları geri almasıdır."
 

Bu konularda ilginizi çekebilir