'Yargı' tartışması Meclis'e taşınıyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile HSYK arasındaki söz düellosu devam ederken, Kılıçdaroğlu konuya ilişkin bütçe görüşmeleri sırasında konuşacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir mitinginde yargıya ilişkin sözlerine HSYK'dan yazılı açıklama gelirken, Kılıçdaroğlu'da açıklamaya, "Herkes dersini alacak" şeklinde tepki gösterdi.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca, yapılan yazılı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun İzmir mitingindeki yargıya ilişkin ifadeleriyle ilgili, "Yargı kimsenin ön ya da arka bahçesi değildir ve olmayacaktır. Şeref ve onuruyla görev yapan hakim ve savcılarımıza yönelik bu ithamlar kabul edilemez bulunmuştur" denildi.
Yargısal faaliyetlerin, siyasi arenaların malzemesi olmayacak kadar hassas konular olduğu ifade edilen açıklamada, "Amacının yargıyı yıpratmak olmadığı düşünülen bu açıklamaların, bir an önce tavzih edilmesi tüm yargı camiası tarafından beklenmektedir" denildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Büyük çoğunluğu 11 bin hakim ve savcının oylarıyla belirlenen 22 üyeli Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından daha önceki yıllarda görülmediği kadar şeffaf bir ortamda seçilen Yargıtay Üyelerine karşı, 'militan' ifadesinin kullanılması, sözün muhatabı olan Yargıtay üyelerine olduğu kadar, bu üyeleri seçen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun Üyelerine ve yine Kurul Üyelerini oylarıyla belirleyen 11 bin hakim ve savcıya karşı yapılmış büyük bir haksızlıktır.
Açıklamada, "Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun tüm yargı camiasını rencide eden bu sözlerini kamuoyunun takdirine bırakıyor, kendisinin en kısa sürede sözlerini tavzih etmesini ve yargı camiasından özür dilemesini bekliyoruz" denildi.
Kılıçdaroğlu'ndan jet yanıt
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu ise HSYK tarafından yapılan açıklamaya ilişkin, ''Perşembe günü bütçe görüşmelerinde konuşacağım. Herkes dersini alacak'' dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in annesinin cenaze törenine katıldıktan sonra Ankara'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanına gelen Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının, İzmir mitingindeki konuşmasına HSYK'nın verdiği yanıtı nasıl değerlendirdiğinin sorması üzerine, ''Perşembe günü bütçe görüşmelerinde konuşacağım. Herkes dersini alacak'' diye konuştu.
Bu konularda ilginizi çekebilir