'Yasa dışı dinleme' operasyonunda 2 tutuklama

Daha önce serbest bırakılan ve cumhuriyet savcısının itirazı üzerine hakkında yakalama kararı çıkarılan 5 polisten 2'si tutuklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul merkezli "yasa dışı dinleme" operasyonu kapsamında, daha önce serbest bırakılan ve cumhuriyet savcısının itirazı üzerine hakkında yakalama kararı çıkarılan 5 polisten 2'si tutuklandı. 

İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından dün haklarında yakalama kararı çıkarılan 5 polisten emniyet müdürü Özgür Nikbay Edirne'de, emniyet müdürü Halil Hilal Seyfi ise Tekirdağ'da yakalandı.

İstanbul'a getirilerek Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen 2 şüpheli, tutuklandı. Tutuklanan Seyfi ve Nikbay Metris Cezaevi'ne götürüldü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 12 Kasım'da, düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 polisten 8'i, savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılmış, 9'u ise tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, bu şüphelilerin serbest bırakılmasına karar vermişti. Soruşturmayı yürüten savcılık ise 9 şüpheli polisin serbest bırakılmasına itiraz etmişti.

İtirazı değerlendiren İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği de emniyet müdürleri Özgür Nikbay, Halil Hilal Seyfi ile şüpheli polisler Fatih Atalay, Ahmet Özdil ve İbrahim Aslan hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. 5. Sulh Ceza Hakimliği, diğer 4 şüpheli polis hakkındaki itirazı ise reddetmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir