'Yaşam odaları kararı, komisyonun takdiri'

Enerji Bakanı Yıldız, AK Partili üyelerin reddettiği yaşam odası önergesine ilişkin, "Komisyonun takdiridir. Bunların hiçbiri henüz son halini almış değil. Konu henüz Genel Kurul'a gelmedi" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti İl Başkanlığı'nda göreve yeni atanan İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve partililerle bir araya geldi. 

Burada açıklamalarda bulunan Yıldız, Türkiye'nin dünyada ilk 10 ekonomi içine girmeyi hedeflediğini, bunu gerçekleştirmek için 12 yıldır yapılan çalışmalar kadar çaba sarf etmek gerektiğini söyledi.  

 "Alaplı Elektrik 'in açtığı davada temyizi de kazandık"

Enerji sektöründeki gelişmelere de değinen Yıldız, 2008 yılında Karayip Denizi'nde, Küçük Antiller Adalar Topluluğunda, Hollanda'ya bağlı Curaçao adasında Alaplı Elektrik adıyla bir şirket kurulduğunu ve şirketin avukatlarının Türkiye'de bir bölgeye yaptıkları yatırımlardan dolayı 100 milyon dolarlık dava açtıklarını ve Bakanlığın davayı 2012 yılında kazandığını hatırlattı. 

Şirketin temyize gittiğini ve önceki gün temyiz aşamasının da sonuçlandığını belirten Yıldız, "Önceki gün hamd olsun, mahkeme masrafları da şirketlere ait olmak şartıyla temyizi de kazandık. Son 12 yıl içinde sadece Enerji Bakanlığı nezdinde açılan ve kazanılan  davanın miktarı 32 milyar dolar. Biz bunları iyi savunamıyor ya da takip etmiyoruz olsaydık 32 milyar dolar kaybetmiş olacaktık. Bu yaklaşık 70 katrilyon demektir, yazıktır, günahtır. Burada köylerimize, özel idarelere para aktarıncaya kadar 7-8 görüşme yapıyoruz. İlerleyen Türkiye'nin çok fazla tehditleri olsa da AK Parti tüm fırsatlarını ortaya çıkarıyor. Bizim  Uluslararası Yatırım Uyuşmazlıkları Mahkemesi (ICSID) ya da diğer mahkemeler nezdinde olsun savunmalarımız devam edecektir" diye konuştu. 

Reddedilen yaşam odaları önergesi soruldu

Yıldız, bir gazetecinin CHP'nin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki torba yasa görüşmeleri sırasında, madenlerde yaşam odasının zorunlu hale getirilmesinin de yasaya dahil edilmesi için verdiği önergenin reddedilmesini sorması üzerine, şunları kaydetti: 

"Henüz TBMM Genel Kurulu'na gelmiş değil. Orada inşallah hep beraber değerlendireceğiz. Tabii ki komisyonun takdiridir. Bizler ister kanun tasarılarını ya da kanun tekliflerini ilgili komisyona iletiriz. Sonra TBMM Genel Kurulu'nda onaya sunarız. Bunların hiçbiri henüz son halini almış değil. Hep birlikte takip edeceğiz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir