'Yozgat Esnafına Destek Kampanyası'nı başlattık

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Metin ÖZIŞIK / Yozgat Ticaret ve Sanayi  Odası Yönetim Kurulu Başkanı

Güçlü bir ekonomik yapıya sahip olmayan ilimiz Yozgat genelinde ticaret yapan birçok işletmenin faaliyetlerini sürdürmek adına adeta  'milli  bir mücadele' verdiklerini,  ayakta kalabilmek adına sürdürdükleri bu onurlu  çabalarında yalnız kaldıklarını kaygı ile takip ediyoruz.

Milli mücadele sözünü bilerek ve seçerek kullandım. Çünkü günümüz dünyasında  güçlü bir devlet olarak ayakta kalabilmenin ve bir bölge devleti olarak büyüyebilmenin en önemli unsuru ekenomik

güçtür. Ekonomik güç milli gücün en önemli unsurudur. Ülkemizin ekonomik olarak güçlenmesi için mücadele edenler, saygıyı en çok hak edenlerdir. Gerçek milli  mücadele çok çalışıp çok kazanıp çok vergi vermektir diye düşünüyoruz.

Bugün, Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim mücadelesi veren, işyerinde bir kişi daha  fazla çalıştırmak için uğraşan, söz verdiği tarihte borcunu ödemek için koşturan insanların gösterdiği çabanın bizim gibi demokratik kitle örgütlerinde görev yapan insanların çabalarından daha önemli olduğunu düşünüyorum.

Bu noktada Yozgat'ta üretim yapan, ürettiği ürünü satarak ayakta kalmaya çalışan, istihdam yaratmak için mücadele veren esnafımızın, tüccarımızın ve sanayicimizin her zamankinden fazla bizlerin desteğine ihtiyacı var. Öncelikle  bizler esnaf, tüccar ve sanayiciler her türlü mal ve hizmet alımlarımızda birbirimize destek olmalıyız.

Yozgat Sanayi ve Ticaret Odası olarak her türlü mal ve hizmetin mahallinden alınması için 4 Mayıs tarihinden  itibaren 'Yozgat Esnafına Destek Kampanyası'nı  başlattık. Başta Vali, Belediye Başkanı, üniversite rektörü olmak üzere tüm kamu kuruluşlarının ve yerel yönetimin  bu kampanyaya destek vereceklerine yürekten inanıyorum.

Bu süreçte gerek kamunun gerekse özel sektörün mal ve hizmet alımlarında yerelden teminle, dışardan alım arasında fiyat ve kalite farkı noktasında bir tereddüt oluşursa mesai zamanı gözetmeksizin odamız  yönetim kurulu ile  meclis üyesi arkadaşlarımızın telefonlarından bizlere ulaşılması konusunda da özellikle hassas davrandık. Kampanya ile ilgili bütün sıkıntı konusunda bilgilendirilmek bizim için de çok önemli bir durum. 'Yozgat Esnafına Destek'  kampanyası kapsamında ilk çalışmayı ilimizde ambalaj ve kâğıt sektöründe imalat yapan müteşebbislerimizi ve ürünlerini tanıtarak başlattık.  Kampanya çalışma takvimi ve yol haritasıyla diğer sektörleri de tanıtmaya devam edeceğiz. Yozgat Esnafına Destek Kampanyası' sürecinde  başta Yozgat halkı olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, üniversitemizin, sivil toplum örgütlerimizin destek ve önerilerine ihtiyaç duyduğumuzu vurgulamak istiyoruz.