'Zarar gören esnafın kaybı giderilecek'

AK Parti Grup toplantısında konuşan Davutoğlu, " Zarar gören esnafın kaybı giderilecek" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup toplantısında yaptığı konuşmada Güneydoğu'da yaşanan terör olayları nedeniyle mağdur olan esnaf ve vatandaşların yanında olduklarını söyledi. Davutoğlu, hükümetin terör mağdurlarına destek paketini açıkladı. Buna göre, bölgedeki esnafın 3 aylık vergi beyannamesi süresi 31 Ağustos 2016'ya kadar uzatıldı. Bölge esnafı ayrıca, vergi ve prim borçlarını da mayıs ayına kadar ödeyebilecek.

Üç aylık erteleme

Sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı ilçelere yönelik konuşan Davutoğlu, "Sur başta olmak üzere bazı ilçelerde zarar gören esnafların kayıpları giderilecek; 3 aylık vergi ve SGK beyannamesi vermelerini erteledik” dedi.

Davutoğlu, sokağa çıkma yasağının uygulandığı bölgelerdeki öğretmenlerin de yasak kalkana kadar "izinli" olarak tanımlandığını söyledi. Öğrencilerin de mağdur olmayacağını ifade eden Başbakan, "Milli Eğitim Bakanlığı yoğunlaştırılmış program izlemek için gerekli tedbirleri aldı" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun terör mağdurları için alınan önlemlere ilişkin şöyle konuştu:

"Terör örgütü şehir merkezlerinde hendek kazıyor, camileri, okulları yakıyor. Sivilleri kendilerine kalkan yapıyor. Terör örgütünün bu tuzaklarına hiçbir vatandaşımız düşmedi, teşekkür ediyorum.Hükümet daima yanlarında olacak. Terörden mağdur olan kardeşlerimizin zararlarını karşılayacak güçteyiz. Bakanlar Kurulu'nda detaylı görüşmeler yaptık. Hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmadık, bu ülkede kimse sahipsiz değil. Mağduriyetlerin giderilmesi için her türlü tedbiri aldık ve karara bağladık. "

"Türkiye ile derdi olanlarla işbirliğini ahlak edinmişler"

Başbakan Davutoğlu, Demirtaş'ın Rusya programı ile ilgili olarak, "Bunlar, milletle beraber hareket etmektense, Türkiye ile kimin derdi varsa onlarla işbirliği yapmayı ahlak edinmişler" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Rusya programı ile ilgili olarak, "Bunlar, milletle beraber hareket etmektense, Türkiye ile kimin derdi varsa onlarla birlikte işbirliği yapmayı kendilerine ahlak edinmişler" dedi.

"Kim Suriye halkını bombalarsa onun karşısındayız"

Türkiye'nin, DAEŞ'e karşı mücadelede uluslararası koalisyonun parçası olduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Ama ister Rusya olsun, isterse başka zalim bir devlet olsun, kim Suriye halkını bombalarsa onun da karşısındayız, karşısında olacağız" diye konuştu.

"Gece rüyalarımızda bile Filistin'i unutmayız"

Davutoğlu, Türkiye-İsrail müzakerelerine yönelik eleştirilere ilişkin şunları kaydetti:

"Kim, 'Türkiye Gazze halkını unutuyor, Filistin'e olan desteğini gözardı ederek İsrail ile yakınlaşma içine giriyor' derse, bize en büyük bühtanı yapar. Biz, bırakın müzakerelerde, gece rüyalarımızda bile Gazze'yi unutmayız, Filistin'i unutmayız, Kudüs'ü unutmayız, Mescid-i Aksa'yı gözümüzün önünde hep dipdiri tutarız."