1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda olacaklar

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da Taksim Meydanını ve ülkenin dört bir tarafında alanları dolduracaklarını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da Taksim Meydanı'nı ve ülkenin dört bir tarafında alanları dolduracaklarını açıkladı. 
 
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den yapılan ortak açıklamada, bu yıl da Taksim'de ve ülkenin dört bir tarafında emekçilerin 1 Mayıs alanlarını dolduracakları belirtilerek, bu yılki kutlamaların emeğin kazanılmış haklarına yönelik yeni saldırıların gündeme geldiği bir dönemde gerçekleşeceğine dikkat çekildi. 
 
Kıdem tazminatı, özel istihdam büroları, taşeronlaşma, bölgesel asgari ücret uygulaması gibi çalışma hayatını ilgilendiren birçok konunun "Ulusal İstihdam Stratejisi" adı altında yaygınlaştırılması hesapları yapıldığının belirtildiği açıklamada, diğer yandan grev yasaklarında ısrar eden, işçi sınıfının önüne konulan barajları koruyan, yasakçı bir sendikalar yasasının dayatıldığı belirtildi. 
 
Açıklamada, her türlü hak alma çabasının ve mücadelesinin baskı ve şiddet ile durdurulmak istendiği, hapishanelerdeki tecrit uygulamalarının devam ettiği, kentsel dönüşüm adı altında kentlerin yağmalandığı, kar uğruna çevrenin talan edildiği, sağlık ve eğitim alanının ticarileştiği, kadın cinayetlerini artıran anlayışın yayıldığı, gazetecilerin, sendikacıların tutuklandığı, zorun ve baskının hakim olduğu, ülkenin Kanun Hükmünde Kararnamelerle yönetildiği bir devlet yönetiminin izlerinin hissedildiğine dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi: 
 
"Bu süreçte özellikle Kürt halkının demokratik taleplerinin, baskı ve tutuklamalar ile yok sayıldığı, özel yetkili mahkemeler ve terörle mücadele yasası adı altında her türlü hak alma talebinin suç görülerek yaratılan baskı iklimi ortadadır. Ortadoğu'da ve Suriye'de emperyalizmin işgal politikalarının taşeronluğuna soyunmak, ülkemizi içinden çıkılamaz bir cendereye doğru sürüklemektedir." 
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 1 Mayıs alanlarını, milyonların adalet isteğinin kürsüleri haline dönüştüreceklerini ve talepleriyle, rengarenk bayraklarıyla, türküleriyle, halaylarıyla Taksim 1 Mayıs Alanı'nda olacaklarını açıkladı.
 
Öte yandan Türk-İş ve Türkiye Kamu-Sen de, 1 Mayıs'ı İzmir Bornova Meydanı'nda, Hak-İş ve Memur-Sen de Ankara Tandoğan Meydanı'nda kutlayacak.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir