1 milyar dolarlık iş hacmi yarattı

Bu yıl 5'ncisi düzenlenen Avrasya Boat Show Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı sektöre 1 milyar dolarlık iş hacmi yarattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünyada karada yapılan ikinci büyük tekne ve yat fuarı olan CNR Avrasya Boat Show'da bu yıl sipariş patlaması oldu. Fuar sonunda sektör temsilcilerinin yaptığı toplantıyla ise sektöre 1 milyar dolar düzeyinde iş hacmi yaratıldığı belirtildi.

12-20 Şubat 2011 tarihleri arasında İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi'nde düzenlenen organizasyon, yerli yabancı 400 tekne ve yat üreticisini biraraya getirdi. Bu yıl 135 bin 234 kişinin ziyaret ettiği ve 250 milyon euro değerinde tekne, deniz aracı ve ekipmanın sergilendiği fuardaki teknelerin büyük bir kısmı alıcı buldu.

İş anlaşmaları sağlandı

Yurt dışından da ciddi bir talebin olduğu belirtilen fuarda İtalya, Yunanistan, Almanya, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, Ukrayna, Bulgaristan, Suudi Arabistan ve Rusya'dan birçok ziyaretçi ağırlandı.  İngiltere, Yunanistan, İtalya, Almanya ve Hollanda'dan gelen sektör firmalarıyla ise iş anlaşmalarına varıldığı belirtildi.

Ünlüler de ilgi gösterdi

CNR Avrasya Boat Show'u sanat, spor ve iş dünyasından çok sayıda ünlü ziyaret etti. Rahmi Koç, Ali Koç, Fedon, Oktay Kaynarca, Mustafa Sandal, Emina Sandal, Ece Uslu, Cansu Dere, Ata Demirer, İlhan Şeşen ve eski futbolcu Pascal Nouma CNR Avrasya Boat Show 5.Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları fuarını ziyaret eden ünlüler arasında idi. Fuar, 20 Şubat Pazar günü, denizcilerin geleneksel hale getirdiği korna sesleri eşliğinde sona erdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir