1 milyar lira hibe geliyor!

Bakan Elvan, "Bilişim sektörüne yönelik Ar-Ge projeleri için 1 milyar liralık hibe desteği vereceğiz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bilişim sektörüne yönelik geliştirilecek ar-ge projelerine toplam 1 milyar liralık kaynağın hazır olduğunu ve bunun hibe desteği olarak verileceğini söyledi.

Elvan, 2015-2019 Ulusal e-Devlet Stratejisi açılış toplantısında yaptığı konuşmada, havacılık ve uzay dahil tüm haberleşme, bilgi ve teknoloji alanlarında gerçekleştirilecek ar-ge faaliyetleri çerçevesinde proje üreten ve bu projeleri TÜBİTAK aracılığıyla sunan firma ve
STK'lara destek vereceklerini belirtti ve şöyle konuştu.

Değerlendirmeyi TÜBİTAK yapacak

"Şu anda 1 milyar liralık bir kaynağımız var. Bunu tüm özel kesime, bilgi iletişim alanında faaliyet gösteren taraflara kullandırmaya hazırız. Değerlendirme süreçleri TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilecek bu projeleri süratle hayata geçireceğiz, tamamıyla hibe destek vereceğiz."

Elvan, hibe tutarının ne kadar süre içinde kullandırılacağına dair bilgi vermedi.
              
Elvan konuyla ilgili yönetmeliğin revizyonu üzerinde çalıştıklarını belirterek, yönetmeliğin kısa bir süre sonra yayımlanacağını söyledi.

Bu yıl için büyüme tahmini yüzde 12
              
Bilişim sektöründeki büyüklüğünün artması gerektiğini de vurgulayan Elvan, "Son 12 yılda yıllık ortalama yüzde 10'un üzerinde büyüdük; bu yıl için büyüme tahminimiz yüzde 12 civarında" dedi.