1 milyon çocuğa aşı yapılacak

Suriye’deki su çiçeği uyarısının ardından Sağlık Bakanlığı sınır illerinde yaşayan 1 milyon çocuğa çocuk felci aşısı uygulayacağını duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) Suriye ile ilgili su çiçeği uyarısının ardından Sağlık Bakanlığınca, sınırdaki 6 ilde ve Adana'da 5 yaşın altındaki 1 milyon çocuğa, 18-24 Kasım'da çocuk felci aşısı uygulanacağı, aşılı çocuklarda su çiçeği riski bulunmayacağı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Torunoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DSÖ'nün, Suriye'de çocuk felci vakaları görülmesinin ardından uyarıda bulunduğunu, Türkiye'nin de aralarında yer aldığı Suriye'ye komşu ülkelerde önlem alınması gerektiğini söyledi.

Bakanlığın, alınması gereken tedbirleri belirlemek üzere Bilim Kurulunu topladığını, kurulun önerileri doğrultusunda Suriye sınırındaki giriş çıkışlarda, yaşına bakılmaksızın tüm kişilere çocuk felci aşısı uygulandığını anımsatan Torunoğlu, şu bilgileri verdi:

"Hem Türkiye vatandaşı hem de yabancı uyruklu, Suriye'ye komşu Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak  ile Adana'daki 5 yaşın altındaki tüm çocuklara ağızdan damla şeklinde çocuk felci aşısı yapılacak. Bu, söz konusu illerdeki bir milyon civarında çocuğun, çocuk felcine karşı aşılanması anlamına geliyor. Bu çalışmayı iki evrede yapacağız. Birinci evre 18-24 Kasım tarihlerinde, ikinci evre de bundan bir ay sonra olacak."

Bu illerin dışındaki şehirlerde, kamp ya da evlerde kalan tüm Suriyeli 5 yaşın altı çocukların da aşılanacağını bildiren Torunoğlu, "Kamplarda kalanlara ulaşmada sorun yok. Diğerlerine ulaşmak için de valilikler, belediyeler ve muhtarlıklarla iletişim halindeyiz. Kapı kapı dolaşıp her aileye ulaşarak çocuklarını aşılamak amacındayız. Bu nedenle sıkı bir çalışma yürütüyoruz. Suriye'den Türkiye'ye gelen aşısız çocuk bırakmamak niyetindeyiz" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir