'1 Nisan şakası gibi geliyor insana'

Başbakan Yıldırım, Ülker'in 1 Nisan temalı reklam filmine ilişkin olarak, "Ülker zaten yaptığı açıklama ile bunun yanlış olduğunu ifade etmiş. Herkesin bu günlerde çok daha sorumlu davranması lazım. Duyarlı davranması lazım." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, CNN Türk'te katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

16 Nisan referandumuna ilişkin anketlere değinen Yıldırım, "Anket sonuçları var ama paylaşmayacağım. Vatandaşlarımıza biraz saygısızlık olarak görüyorum. Gerçek anket, gerçek sonuç vatandaşlarımızın 16 Nisan'da sandığa gidip vereceği oylardır." şeklinde konuştu.

Yıldırım, Halkbank genel müdür yardımcısının ABD'de tutuklanmasıyla ilgili olarak da, "Şimdi tabii ilginç bir durum, çok anlaşılır bir şey değil. Bu arkadaş 2014'ten bu yana 7-8 sefer gitmiş gelmiş. O vakte kadar hiçbir şey olmuyor, bu sefer tutuklanıyor. Tutuklanma sebebi de Rıza Zarrab davası. İran'a ambargoyu ihlal edecek bir takım para transferlerinde imzası olması, iddia bu. Peki bu yeni bir şey değil ki o zaman yapmadınız da şimdi yaptınız? Burada da bir FETÖ ayağı var. Burada FETÖ'nün bir oyunu, bir tezgahı olduğu çok aşikar." ifadelerini kullandı.

"FETÖ bu yüzden başımıza geldi"

Yıldırım, Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilere dair ise şunları kaydetti:

"Denecekki siz Türkiye'yi istiyor musunuz istemiyor musunuz? Burası bir Hristiyan kulübü müdür? 60. kuruluş yıl dönümünde gördük. Papa'nın karşısında hepsini  gördük. Vaaz dinler çocuklar gibi uslu uslu dinliyorlar. Bizde laiklik var demokrasi var. Din devlet işleri birbirine karıştırılmaz. Böyle bir görüntü bize uymaz. Dini değerler her şeyin üzerindeyse yönetimlerde buna ne denir? Bizim de dini değerlerimiz başımızın üzerinde ama dini değerlerle siyaset yaptığımız zaman işin içinden çıkamayız. Laikliğin özü budur. İnsan müslüman olur insan az inançlı olur, inanmaz bunların hepsi mümkün. Bunu dayatmaya çalışırsak o toplumda huzur bozulur. Dini konular bunlar bir yönetim meselesi olmamalıdır. Bu FETÖ bu yüzden başımıza geldi. Dini duyguları sömüre sömüre... Biz mutlaka bu acı tecrübeyi dikkate alıp gerekli tedbirlerimizi alıyoruz. Aksi halde başka bir alanda bu tekrar zuhur edebilir."

"1 Nisan şakası gibi geliyor insana"

Ülker'in 1 Nisan temalı reklam filmi hakkında da konuşan Başbakan Yıldırım, "İzlemedim ama duydum. Yersiz, anlamsız, bir anlamda darbe günlerini hatırlatan bir takım ifadeler varmış. Bir hesaplaşma falan ondan bahsediliyormuş. Ablalar, abiler gibi bir takım yersiz laflar içeren. Zaten toplumda bir tedirginlik var. Bu tedirginliği tetikleyen maalesef bir reklam diyelim. Hakikaten 1 Nisan şakası gibi geliyor insana. Ülker de zaten yaptığı açıklama ile bunun yanlış olduğunu ifade etmiş. Herkesin bu günlerde çok daha sorumlu davranması lazım. Duyarlı davranması lazım. Milletin duyarlılığına saygı gösterilmesi lazım." dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir