10 bin kişi pedal çevirdi

"Kıtalararası İstanbul Bisiklet Gezisi" etkinliğinde yaklaşık 10 bin kişi, Boğaziçi Köprüsü'nü pedal çevirerek Anadolu Yakası'na geçti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İstanbul 2. Uluslararası Bisiklet Festivali kapsamında düzenlenen "Kıtalararası İstanbul Bisiklet Gezisi"ne katılanlar, Boğaziçi Köprüsü'nü pedal çevirerek geçti. 

Bakırköy Belediyesi, Birleşmiş Milletler Türkiye Delegasyonu, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Bisikletliler Derneği tarafından düzenlenen festival, Kıtalararası İstanbul Bisiklet Gezisi ile sona erdi. 

Türkiye'nin yanı sıra aralarında Bulgaristan, Almanya, Azerbaycan, Yunanistan ve Fransa'dan gelen yaklaşık 10 bin bisikletlinin katıldığı etkinlik, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı önünden başladı. Bisikletli grup Boğaziçi Köprüsü'nden geçerek Üsküdar-Harem istikametinden Kadıköy'e kadar pedal çevirdi. 

Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğe katılanların 25 kilometre pedal çevirdiğini aktardı. 

Kamuoyunda çevre bilinci oluşturmak ve farkındalık yaratmak için pedal çevirdiklerini belirten Suyabatmaz, şöyle konuştu: 

"Festivalin son gününde anlamlı bir etkinlik ortaya konuldu. Dünya Çevre Günü nedeniyle Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nin önünden başlayıp Üsküdar-Harem istikametinden Kadıköy Meydanı'na kadar pedal çevirdik. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı ve 6 kilometrelik bisiklet kuyruğu ile 25 kilometre pedal çevirdik. Buradaki amacımız karbon salınımına dikkati çekmek, dünyada çevreci bir kamuoyu oluşturmaktı ve bunu başardığımıza inanıyorum. Bizler birer damlayız, belki bir damlanın karı veya zararı yok ama kişisel olarak bir araya gelince milyarlarca insana kullanılan otomobillerin zararı anlatılmış olur. Bizim amacımız da bunu ortaya çıkarmaktı." 

Etkinliğe katılan 10 kişi de çekiliş sonucu yeni bisiklet sahibi oldu.