'10 bin PKK'lı etkisiz hale getirildi'

Tekirdağ'da katıldığı toplu açılış töreninde terörle mücadeleye değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 1,5 yılda 3 bin DEAŞ'lı, 10 bin de PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ'da düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son 1,5 yılda 3 bini aşkın DEAŞ'lı, 10 bin de PKK teröristini etkisiz hale getirdik. FETÖ terör örgütünün kamudaki militanlarını tek tek belirleyip hukuka teslim ettik, devam ediyoruz. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. İnşallah terörün kökünü kurutana kadar da bu mücadelemizi sürdüreceğiz, hiç endişe etmeyin." dedi.

Savunma sanayinde yapılan yatırımlardan bahseden Erdoğan, "Savunma sanayinde yüzde 80 dışa bağımlılıktan kurtulduk. Şimdi bugün, artık kendi silahlarımızı yapar hale geldik. Şu anda Türkiye'de biz, insansız hava araçlarımızı yapar hale geldik. Şu anda Güneydoğu'da, Kandil'de, Tendürek'te kendi insansız hava araçlarımızla teröristleri vuruyoruz. Nereden nereye geldik? Eskiden terörle mücadelede belli odaklardan icazet almadan adımlar atamıyorduk. Öyle bir ülke vardı ama bugün Cudi'den Cerablus'a, Gabar'dan El Bab'a kadar gereken her yerde operasyon yapan bir Türkiye var. İzin almak diye bir şey yok. Artık dostuna güven veren, terör örgütlerine korku salan bir Türkiye var." diye konuştu.

"Önce şu 18 maddelik metni bir okuyun"

Referandum sürecine de değinen Erdoğan, "Diyorlar ki 'tek adam'. Ne tek adam? Ne alakası var? Ben kimim? Ben bir faniyim. 16 Nisan'a çıkacağıma elimde garantim var mı? Yok. Bunlar ikide bir tek adam, tek adam... Geçin bu işi. Biz sistem diyoruz sistem. İnsanlar fanidir ama bu sistem bakidir." dedi.

"Ne istediniz de yapamadınız" şeklinde söylemlerin olduğunu aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bunlar yeterli değil. Onlar buna alışmış. Çünkü dertleri yok. 15 yıl boyunca, -bunlar balık hafızalı oldukları için- bütün hizmetleri engellemeye çalıştılar. Ayağımızın altına karpuz kabuğu koyan kendileri değilmiş gibi üste çıkmaya çalıştılar. Yapılan yollara, hastanelere, köprülere mani olmak için mahkeme mahkeme dolaşan bunlar değil miydi? Meclis'i gensorularla, araştırma, soruşturma önergeleriyle kilitlemek isteyenler bunlar değil miydi? Kardeşlerim, milletin kürsüsünü işgal edenler bunlar değil mi? Kendini kürsünün mikrofonuna zincirle bağlayan bunlar değil mi? Orada bakıyorsun milletvekilinin ayağını ısırıyor. Öbürü bir bayan milletvekilinin saçlarını yolmaya kalkıyor. Bunlar değil mi?

Bir anayasa değişikliği metnine bakıyorum bir de metin konusunda muhalefetin söylediklerine, inanın arada en küçük bir ilişki yok. Daha doğrusu onların var dediği şeylerin hiçbiri bu anayasa değişikliğinde yok. Buradan 80 milyon vatandaşımızın tamamına sesleniyorum: Lütfen, 'evet' diyenleri de 'hayır' diyenleri de dinlemeden önce açın şu 18 maddelik metni bir okuyun. Sonra başkalarına kulak verin. İşte o zaman kimin doğru kimin yanlış söylediğini çok açık bir şekilde göreceksiniz. Eğer biz 18 yıldır bunların ağzına baksaydık inanın hiçbir iş yapamazdık. Bizim hedeflerimiz var."

Bu konularda ilginizi çekebilir