10 liraya da var 120 liraya da

Ramazanın vazgeçilmezi "Hurma" tezgaha indi - Hurmanın kilogram fiyatı, 10 ila 120 lira arasında değişiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA  - Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala, hurma çeşitleri, çarşı ve pazar tezgahlarındaki yerini aldı.  

Bursa'da tarihi Kapalı Çarşı'daki Tuz Pazarı'nda tezgahında hurma satan Osman Yıldırım yaptığı açıklamada, hurmada bu yıl daha fazla çeşide sahip olduklarını söyledi. 

 Medine, İran ve Kudüs hurmaları başta olmak üzere 12-13 farklı hurma çeşidini sattıklarını belirten Yıldırım "10 ila 120 liraya kadar hurmalarımız mevcut. Her kesimdeki bütçeye hitap eden hurmalarımız tezgahlardaki yerini aldı. Peygamber hurması olarak nitelendirilen hurmayı 120 liraya satıyoruz. Bu fiyata da olsa Peygamber hurması alıcı buluyor" dedi. 

Görünüm ve lezzet olarak Kudüs hurmasına son günlerde çok fazla talep olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Kutsal topraklardan geldiği ve çeşitli hastalıklara faydası olduğu için Medine hurması da her yıl ilgi görüyor" ifadelerini kullandı. 

Yıldırım, geçen yıla oranla bu yıl hurma fiyatlarında 2-3 liralık bir artış olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz yıl kilosunu 26 liraya sattığımız Kudüs hurması bu yıl 28 liraya çıktı. 28 liraya sattığımız Medine hurması da 30 lira oldu. Peygamber hurmasında ise geçen yıla oranla herhangi bir artış yok" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir