10 milyon dolarlık veri işlem merkezi kurulacak

Özilhan, "Sermayenin Anadolu'su, İstanbul'u olmaz. Sermaye sermayedir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, toplamda 10 milyon dolarlık yatırımla kurulacak Veri İşlem Merkezi'nin ilk aşamada 3,5 milyon dolarlık başlangıç yatırımıyla 600 metrekarelik alanda faaliyet göstereceğini bildirdi.

Özilhan, Anadolu Bilişim Hizmetleri A.Ş'nin (ABH) düzenlediği "5. Anadolu Grubu Teknoloji Zirvesi"nde yaptığı konuşmada, güçlü oyuncular arasında yer almak için oyunu yeni kurallarına göre oynamak gerektiğini, kurallardan birinin de teknolojinin sunduğu olanaklardan en iyi şekilde yararlanmak olduğunu söyledi.

Teknolojinin gücünün Anadolu Grubu'nun tüm operasyonlarında yol gösterici olduğunun altını çizen Özilhan, ABH'nin grup içi ve grup dışındaki büyümesine yeni projeler ve yatırımlarla devam ettiğini, yılın ilk 3 çeyreği sonuçlarına göre grup içi faaliyetlerinde yüzde 11, grup dışındaysa yüzde 48 oranında büyüme gösterdiğini bildirdi.

Birinci fazı önümüzdeki ay hizmete girecek olan Veri İşlem Merkezi'nin ABH'nin en önemli yatırımı olduğunu vurgulayan Özilhan, toplamda 10 milyon dolarlık yatırımla kurulacak merkezin 2 bin 250 metrekarelik alana sahip olduğunu, ilk aşamada 3,5 milyon dolarlık başlangıç yatırımıyla 600 metrekarelik alanda faaliyet göstereceğini kaydetti.

Özilhan, böylelikle halen Türkiye'nin yanı sıra 7 ülkeye hizmet sunan veri merkezinin daha da güçleneceğini, ABH'nin yeni yatırımıyla 750 milyon dolar büyüklüğe sahip bilişim hizmet pazarında önemli bir paya sahip olacağını ifade etti.

"Sermayenin Anadolu'su, İstanbul'u olmaz"

Özilhan, iş dünyasındaki bölünme tartışmalarıyla ilgili olarak, "Bu tip bölünmelerin Türkiye'ye bir fayda getireceğine inanmıyorum. Sermayenin Anadolu'su, İstanbul'u olmaz. Sermaye sermayedir" dedi.

Bundan dolayı Türkiye'de ne kadar güç varsa birleşmesi ve bir çatının altında olması gerektiğini dile getiren Özilhan, şöyle devam etti:

"Birçok yarım, topladığınız zaman bir tam etmiyor. Ondan bu tip bölünmelerin Türkiye'ye bir fayda getireceğine inanmıyorum.  Sermayenin Anadolu'su, İstanbul'u olmaz. Sermaye sermayedir. Öyle şirketler var ki Anadolu'da faaliyet gösteriyor, İstanbul'da merkezleri var. Merkezleri İstanbul'da olup, Anadolu'nun her tarafına yayılmış şirketler var. Bu tip bölünmeler Türkiye'ye zarar veriyor."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir