10. Sanayi Kongresi 14-15 Aralık'ta yapılacak

Bu yıl onuncusu düzenlenen ve 28 konuşmacının yer alacağı Sanayi Kongresi'nde 36 kurum ve kuruluş da inovasyon sergisinde yer alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ana teması "Sürdürülebilir Rekabet Gücü: Dalgaları Yöneterek Geleceği Tasarlamak" olarak belirlenen İSO 10. Sanayi Kongresi ve İnovasyon Sergisi 14-15 Aralık 2011 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Kongrenin açılış konuşmalarını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İSO Meclis Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük yapacak.

Tanıl Küçük, etkinlik hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, kongre kapsamında geride bıraktıkları 9 yılda toplam 421 konuşmacının söz aldığı 92 oturum gerçekleştirildiğini ve 8.500'ün üzerinde katılımcı yer aldığını, 10. Kongrede ise, iki konuk konuşmacı, dört oturum ve bir kapanış oturumu olmak üzere toplam 5 oturumda, 28 konuşmacının yer alacağını belirtti.

Bu yıl ilk günkü konuk konuşmacının Profesör Paul Romer olacağını söyleyen Küçük, inovasyon sergisi etkinliklerinin, 10 kongre kapsamında da devam ettiği, bugüne kadarki sergilerde, 78 kurum ve kuruluşun 196 proje ile yer aldığını, 10. kongre kapsamındaki inovasyon sergisinde ise 36 kurum ve kuruluş katılacağını bildirdi.

Küçük, "İnovasyon ödülleri için de bu yıl farklı illerden ve farklı sektörlerden toplam 35 sanayi kuruluşu başvuruda bulundu. Bu firmalar içinden 10'u finale kalmaya hak kazandı" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir