11 ilde 12 kişi tutuklandı

11 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 27 kişiden 12'si tutuklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

BALIKESİR - Balıkesir merkezli 11 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 27 kişiden 12'si tutuklandı.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yaklaşık 9 ay önce başlatılan soruşturma sonucunda düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 27 kişi, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
Suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen Alaaddin K. ile Kazım E. (39), İbrahim Ö. (36), Caner İ. (28), Sürmeli K.(30), Servet K. (49), Ali A. (56), Sezgin K. (25), Kamil Hakan Z. (28), Emrah T. (22), Hayri K. (25) ve Murat K, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer zanlılar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Operasyon kapsamında, baskı ve korku oluşturarak, zorla çek-senet tahsilatı, adam yaralama, tehdit, şantaj gibi 66 ayrı suça karıştıkları belirlenen zanlıların, ikamet ve iş yerlerinde çok sayıda ruhsatsız tabanca, tüfek, mermi ve fişek ile zorla imzalatılan çek ve senetlerin ele geçirildiği öğrenildi.
Balıkesir Emniyet Müdürü Ömer Aydın, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, Balıkesir genelinde suç örgütlerinin barınmasına ve oluşumuna müsaade edilmeyeceğini, mücadeleye kararlılıkla devam edileceğini söyledi.
Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Edremit ilçe merkezli olarak başlattığı soruşturma sonucunda, Edremit Körfezi'nde Alaaddin K'nın elebaşı olduğu iddia edilen organize suç örgütüne yönelik 11 ilde eş zamanlı operasyon düzenlemiş, 27 kişi gözaltına alınmıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir