1.15 milyar liralık tekneler Boatshow'da sergilenecek

30. Uluslararası İstanbul Boatshow'da 290 firma en yeni modellerini görücüye çıkaracak. 80 binin üzerinde ziyaretçi beklenen fuarda toplam satış hacmi 1 milyar 158 milyon TL'yi bulan 386 tekne sergilenecek. Fuarın en pahalı teknesine ise fiyat biçilemiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - NTSR Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen Uluslararası İstanbul Shop&Miles Boatshow, 30. yılını kutluyor.

Avrupa genelinde düzenlenen uluslararası denizcilik fuarları arasında ilk sıralarda yer alan İstanbul Shop&Miles Boatshow, 19-24 Ekim tarihleri arasında Marintürk İstanbul City Port-Pendik'te kapılarını açacak.

Shop&Miles'ın ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan 30. Uluslararası İstanbul Boatshow'da 290 firma, 650 ulusal ve uluslararası marka en yeni modellerini görücüye çıkaracak. İstanbul Shop&Miles Boatshow, ulusal ve uluslararası 80 binin üzerinde ziyaretçi potansiyeli ve toplam satış hacmi 1 milyar 158 milyon TL'yi bulan sergilenecek tekneleri ile sektörün ticaret hacmini geliştiren en önemli pazarlama platformu olarak öne çıkıyor. Fuarda 4 metreden 58 metreye 2011 ve 2012 model 386 adet tekne, yat ve mega yat bir araya gelecek.

NTSR Fuarcılık Başkanı Serkan Tığlıoğlu; Uluslararası İstanbul Shop&Miles Boat Show Fuarı‘nın 30. yılını doldurarak Türkiye'nin en köklü ve saygın fuarlarından biri olduğunu söyledi. Her yıl, fuarı 70 binin üzerinde ziyaretçinin izlediğini belirten Tığlıoğlu, "Bu yıl, ziyaretçi hedefimiz 80 bin" dedi.

Henüz üretimi tamamlanmamış ithal ve yerli üretim teknelerin hiç suya indirilmeden karada ayrılan sergileme alanında yerini alacağı fuar, bu alanda da bir ilk'e imza atarak, sektörün pazarlama gelişimine katkıda bulunacağını belirten Tığlıoğlu, "Tekne tutkunları içinde, henüz üretimi tamamlanmadığı için kendi istek ve hayallerine göre revizyonlar talep etme imkanı veren bu uygulama İstanbul Shop&Miles Boatshow ziyaretçilerine ciddi bir ayrıcalık sağlıyor" diye konuştu.

İstanbul Shop&Miles Boatshow'da bu yıl bir başka yenilik de boyu 6 ile 8 metre arasında değişen modeller için 1500 metrekarelik özel alan ayrılmış olması. İstanbul Shop&Miles Boatshow'da bu yıl teknelerin fiyatları 25 bin TL'den başlayıp 100 milyon dolarlara kadar çıkabiliyor. Son tasarımlar görücüye çıkacak İstanbul Shop&Miles Boat Show, birçok ünlü markanın ve Türkiye'nin en önemli üreticilerinin son tasarımlarını da ilk kez görücüye çıkaracak. Fuarda ithal ve yerli üretim megayat, yelkenli, motoryat markaları, tekne imalatı ekipmanları, her türlü tekne aksesuarları, şişme bot, iç ve dıştan takma motor markaları, yelken kulüpleri, su sporları malzeme ve ekipmanları, eğitim kurumları, charter ve broker firmaları, marinalar, giysi marka ve üreticileri ile sektörün ileri gelen kurum ve kuruluşlarının standları bulunacak.

EN PAHALI TEKNELER

Cyrus One'ın değeri 24 milyon euro

Antalya Serbest Bölge'de Cyrus Yachts firması tarafından inşa edilen Cyrus One isimli yatta 1 master kabin, 1 VIP kabin, 1 misafir kabini, geniş bir salon, mutfak ve 3 mürettebat kabini bulunuyor. Üst Güverte geniş bir güneşlenme alanı, jakuzi, bar ve yemek masası yer alan yatın boyu 34,30, eni 7,10 metre. Yata Türkiye'de henüz paha biçilemiyor.

12.9 milyon euroluk Serenity

Serenity ıı, Trawler kategorisinde yüksek performansı ile dikkat çeken 40 metre uzunluğunda ve fuarın en pahalı teknelerinden biri arasında. 12 milyon 900 bin euroya satışa çıkacak olan Serenity ıı, 15 knot hıza çıkabiliyor. 5 kamarada 12 kişiyi misafir edebilen teknede kaptan ve çalışanlar için de 5 kamara bulunuyor.

MCY76 ödüle doymuyor

Beneteau bünyesinde 20 metre ve üzeri lüks yatlar üreten Monte Carlo Yachts'ın 23 metrelik İtalyan stilin MCY 76 model yatı, dünyada birçok ödül aldı. Genoa Boat Show'da Yılın Teknesi ödülünü de kazanan MCY 76'nın fiyatı 12 Milyon 500 bin euro

Manhattan 73, 10 milyon euro

Fuarda sergilenecek olan Sunseeker Türkiye üretimi Manhattan 73 modeli, sadece gövde altında taşıdığı geniş kiriş uzunluğu ile alt güvertede üçüncü bir tam boyutlu çift kamara sağlıyor. Ana salonu geniş bir eğlence alanı olarak düzenlenen yatın manevra kabiliyeti de öne çıkıyor. Yatın fiyatı 10 milyon euro.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir