12 odada 'yönetime' destek

Kahramanmaraş, Mersin, Trabzon, Samsun, Konya, Sivas ve Rize'deki ticaret ve sanayi odası ile borsa seçimlerinde mevcut başkanlara onay çıktı.Malatya ve Tarsus borsaları ile Karacabey Tso ise yola yeni başkanlar ile devam edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı 365 oda ve borsada 2 mayısta başlayan seçim maratonu sürüyor. Haziran ayının sonuna kadar sürecek seçimlerde mevcut başkanlardan 12'si daha yerlerini korumayı başardı.  Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nda Kemal Karaküçük  Kahramanmaraş Ticaret Borsası'nda  Ahmet Duran Balsuyu, Mersin TSO'da Şerafettin Aşut, Mersin Ticaret Borsası'nda Abdullah Özdemir, Adana Ticaret Borsası'nda  Muammer Çalışkan, Trabzon TSO'da  M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası'nda Şükrü Güngör Köleoğlu, Samsun TSO'da Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Ticaret Borsası'nda Sinan Çakır , Konya Ticaret Borsası'nda Muhammet Uğur Kaleli, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nda Osman Yıldırım Zeki Bulut, Rize Ticaret Borsası'nda Mehmet Erdoğan yeniden başkanlığa seçildi.

Maraş'ta Kemal Karaküçük 2'nci dönem vizesini aldı

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nda (KMTSO) mevcut başkan Kemal Karaküçük tek aday olarak girdiği seçimlerde güven tazeledi.  KMTSO'da 70 meclis üyesi ve 29 meslek komitesine üye seçmek için bin 500 oda üyesi oy kullandı. Seçim sonrası söz alan  KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, demokratik bir ortamda  genel kurulu gerçekleştirdiklerini belirterek, "Büyükşehir olan Kahramanmaraş için, büyük düşünen, birlikte hareket eden, birlikte daha güçlü olan tüccar ve sanayicilerimiz bu gün gelip oylarını kullanıyor"dedi.  Yeni dönemi projeleri hakkında da bilgiler veren Karaküçük, "Devam eden büyük projelerimiz var. OSB, serbest bölge ve havaalanıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki dönemde de yeni yönetim ve yeni meclisimizle yeni hedefler ile yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu. KMTSO'da yetkili organların seçimleri yarındaki toplantıda gerçekleştirilecek.

KTB genel kurulundan Balsuyu'na destek çıktı

Kahramanmaraş Ticaret Borsası'nda (KTB) tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Ahmet Duran Balsuyu yeni dönem yönetimi için üyelerin desteğini aldı. Üyelerin seçime ilgisinden memnun olduklarını dile getiren Balsuyu, " İnşallah bize gösterilen teveccühü boşa çıkartmayacağız. Kentimizin tarım ve hayvancılık potansiyelinin gelişimi için gayret göstereceğiz" diye sonuştu. Odayı kayıtlı 370 üyeden, 211'nin oy kullandığı seçimde 14 meclis üyesi belirlendi.

Mersin odalarında başkanlar değişmedi

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)  Şerafettin Aşut Yönetim Kurulu Başkanı, Mahmut Arslan'da meclis başkanı oldu. MTSO yönetim kurulu üyeleri ise Hakan Sefa Çakır, Ali Fuat Budur, Kasım Tanrıöver, Alper Gürsoy, Nuh Yükselgüngör, Fatih Kısa, Ekrem Sağlam, Enis Gürbüz Hekimoğlu, İbrahim Zeper ve Ufuk Maya'dan oluştu. Aşut, tüm adayların kıyasıya çalıştığını  ifade ederek, "Tüm bunlar demokrasinin ve Cumhuriyetin en önemli kazanımı ve en doğal parçasıdır.  Biz iş dünyası olarak rekabet duygusuna alışık bir camiayız. Ancak, bu tatlı rekabeti, adayların ve grupların bir biri ile hizmet mücadelesini ve özellikle farklı fikir ve görüşlerini bir ayrımcılık gibi görmek ve göstermek isteyenler yine hayal kırıklığına uğramıştır" dedi. Öte yandan Mersin Ticaret Borsası'nda (MTB) seçime tek liste ile giden Abdullah Özdemir'de yeniden yönetim kurulu başkanı seçilerek güven tazeledi. MTB'de Meclis Başkanı Hüseyin Arslan olurken yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluşuyor; Şerafettin Memiş, Necati Naran, Şükrü Güven, Ömer Kaluti.

Adana Ticaret Borsası'nda Çalışkan yeniden seçildi

Adana Ticaret Borsası'nda (ATB) mevcut yönetim oyların yüzde 60'ını alarak güven tazeledi. 975 seçmenin olduğu borsada 853 oy kullanıldı. 19 oyun geçersiz sayıldığı seçimlerin sonucuna Meclis Başkanı Şahin Bilgiç ve Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çalışkan'ın da içinde olduğu aday liste 466 oy alırken, Mehmet Keskin tarafından oluşturulan aday liste ise  368 oy aldı. Borsa'da yapılan seçimlere Adana Ticaret Borsası binasında yapılan seçimlere rekor katılım oldu. Seçimin ardından açıklama yapan ATB Başkanı Muammer Çalışkan, "Rekor katılımdan dolayı tüm üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi. ATB'de organ seçimleri ise 16 Mayıs'ta yapılacak.

Tarsus Ticaret Odası'nda yeni başkan H. Ruhi Koçak

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TATSO) mevcut başkan Mehmet Karagözlü'nün gruplara seçilememesi nedeniyle H. Ruhi Koçak ile Yakup Ateş arasında süren seçim yarışını Koçak kazandı.
Organ seçimlerinde Hasan Ruhi Koçak 19, rakibi Yakup Ateş ise 14 oy aldı. Ali Kıraç'ın meclis başkanlığına getirildiği TATSO'da yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: Ferit Çetiner, Fuat Togo, Osman İnandıoğlu, Kubilay Hıdıroğlu, Metin Atik, Hüsnü Yağcı, Murat Tasgül ve Serkan Fesli. Seçimler sonrasında genç ve dinamik bir ekiple yeni yönetim anlayışıyla göreve geldiklerini kaydeden yeni başkan H. Ruhi Koçak, önceliklerini tarımsal sanayin gelişimine vereceklerini bildirdi.

Trabzon'da  M. Suat Hacısalihoğlu kazandı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO)  seçim süreci tamamlandı. TTSO meclisinde Ali Osman Ulusoy ve Ali Uzunalioğlu'nun aday olduğu Meclis Başkanlığı için yapılan seçimde yeni  Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy oldu.  Meclis, M. Suat Hacısalihoğlu'nu da yeniden yönetim kurulu başkanı olarak seçti.  Yeni yönetim kurulu Coşkun Kahraman, Erkut Çelebi, Şaban Bülbül, Nevzat Özer, Tolga Avcı, O. Selahattin Bektaş, Murat İskender,  Özcan İlarslan,  İsmail Genççelep, Emanullah Tüfekçi'den oluştu. Hacısalihoğlu, yönetim kurulunda yüzde 40 oranında yenilenme ve gençleşme olduğunu kaydetti. TOBB delegeliğine Ali Osman Ulusoy, Davut Bülbüloğlu, Davut Bozkurt, Halil Yaroğlu, S.Tayfun Sezeroğlu, İbrahim Sertel, Sadık Atmaca, Şadan Eren, Salim Önel, Kadem Çakıroğlu, Cemal Akçay, Rüştü Çakır, Mustafa Şılbır seçilirken, TTSO disiplin kurulu üyeleri de Temel Kofoğlu, Selam Kongur, İzzet Tuna, Ahmet Çakır, Özbakır Ofluoğlu,  İsmail Öztürk'ten oluştu.

Trabzon Ticaret Borsası Köleoğlu ile devam dedi

[PAGE]


Trabzon Ticaret Borsası Köleoğlu ile devam dedi

Trabzon Ticaret Borsası'nda (TTB) mevcut başkan Şükrü Güngör Köleoğlu güven tazeleyerek tekrar başkanlık sorumluluğunu aldı. Trabzon Ticaret Borsası'nın Şükrü Güngör Köleoğlu yönetimindeki yeni yönetim kurulu, Engin Büyükaydın, Eyyüp Ergan, Bekir Şengül ve Mehmet Özer'den oluşuyor. Sandık seçimlerinin ardından toplanan TTB Meclisinde Mehmet Cirav yeniden Meclis Başkanlığına, Kamil Kutlu ile Haydar Kılıç da başkan yardımcılıklarına seçildiler.

Rize Ticaret Borsası'nda Mehmet Erdoğan'a onay

Rize Ticaret Borsası'nda yapılan genel seçimlerde mevcut başkan Mehmet Erdoğan 103 oyla Mehmet Karaca ile yarıştığı seçimi kazandı. Erdoğan, yaptığı konuşmada "Bize güvendiğiniz için teşekkür ediyorum. İnşallah hep beraber elbirliği ile çay, fındık, et ve un sektörlerine mensup üyelerimiz için çalışmaya gayret göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Samsun TSO'da kazanan Murzioğlu

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki seçimde mevcut başkan Salih Zeki Murzioğlu güven tazeledi.
Meclis başkanlığını ise mevcut başkan Sedat Demirci ile yarışan Muharrem Durmuşoğlu kazandı.
Başkan Murzioğlu, demokratik bir seçim süreci yaşadıklarını söyledi. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nda yönetim kurulu Salih Zeki Murzioğlu (Başkan), Haluk Akyüz, Necdet Yeşilyurt, Mustafa Kemal Şahin, Süleyman Hızır, Ercan Albayrak, Ayhan Çakır, Kadir Beytekin, Orhan Bülbüloğlu, Yiğit Tören ve Oğuzhan Serinkaya'dan oluştu. TOBB delegeleri; İsmet Ünver, Musa Çakır, Sacit Güvenç, Mevlüt Köktaş, Burhan Ekiz, Necati Malkoç, Muzaffer Öztel, Yusuf Ziya Büyüklü, Recep Duman, Hamza Kaya, Temel Erkan, Metin Aktürk, Resul Tüfekçi, Ali Eftal Yalçınkaya ve Serkan Kaya oldu.
Disiplin kurulunda ise Hüseyin Kahraman, Ahmet Bülent Günen, Köksal Bulut, Fatih Taslak, Süleyman Çebi ve Murat Ekşi gibi isimleri yer aldı.

Samsun Ticaret Borsası'nda Sinan Çakır yeniden

Samsun Ticaret Borsası'nda 7 grubun 5'ini mevcut Başkan Sinan Çakır'ın listeleri kazandı. Bir grupta ise sandıktan Ramazan Zaimoğlu'nun listesi çıkarken, oy sayısı eşit çıkan 5'nci grubu kura ile Ramazan Zaimoğlu kazandı. Ancak kaybeden grup kuraya itiraz etti. 5. grupla ilgili kararı ilçe seçim kurulu vereceği bildirildi. Seçimlerin ardından bir açıklama yapan Çakır, "Üyelerimiz istikrardan yana karar verdi" diye konuştu.

Sivas'ta Yıldırım ile 4'üncü dönem

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nda mevcut başkan Osman Yıldırım Zeki Bulut ile sürdürdüğü yarışı kazandı. Geçtiğimiz hafta sonu 4 bin 200 üyenin katılımıyla belirlenen 59 meclis üyesinden Osman Yıldırım'a 33, Zeki Bulut'a 25 oy çıktı. 1 oy ise geçersiz sayıldı. Oda başkanlığında 4'üncü dönemine giren Yıldırım, "Hizmete kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi. Tüccar, sanayici ve işadamlarının kendisine yakışanı yaptığını söyleyen Yıldırım, "Hiç kimseye kırgın ya da kızgın değiliz. TSO olarak tüccar ve sanayicimizi bugüne kadar iyi temsil ettiğimize inanıyorum"dedi.

Konya Ticaret Borsa'sında Uğur Kaleli güven tazeledi

[PAGE]

 

Konya Ticaret Borsa'sında Uğur Kaleli güven tazeledi

Konya Ticaret Borsası'nın 4 mayısta gerçekleşen genel kurulu sonrası oluşturulan komiteler yönetim kurulu başkanlığına  mevcut başkan Muhammet Uğur Kaleli'yi yeniden seçti. Kaleli başkanlığındaki Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor: M.Namık Köklüsoy,Fatih Ramazan Alaybeyi, Kıyasettin Taşkın, Ali Tunahan Aygın, Bahri Karapınar ve Mehmet Büyükalim.

Malatya Ticaret Borsası'nda Özbey dönemi başladı

Malatya Ticaret Borsası seçimini Gürsel Özbey kazandı. Mevcut borsanın başkan yardımcılığını yapan Özbey, Ramazan Özcan, Vahap Sayın ve Ali Rıza Poyraz ile yarıştı. Seçim yarışında Gürsel Özbey 149 oy ile seçimi kazanırken, Ramazan Özcan 143, Vahap Sayın 116, Ali Rıza Poyraz 109 oy aldı. Özbey, yapacakları çalışmalar içerisinde önceliğin kayısının pazar sorununu çözmek olduğunu vurguladı.

Karacabey, 'Güncü'  dedi

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası'nda  meclis ve komite seçimleri tamamlandı. İki listenin yarıştığı seçimlerde kazanan Naci Güncü'nün listesi oldu. Güncü'nün listesi, diğer aday Ayhan Kutku karşısında, 8 komiteden 6'sını, 20 kişilik meclisin de 14'ünü elde etti. Kutku, adaylığını koyduğu komiteden seçilemedi. Özer Matlı'nın üçüncü dönem için aday olmayarak Bursa Ticaret Borsası başkanlığını kazanmasının ardından Karacabey TSO'nun mevcut yönetimi Güncü'yü aday göstermişti.Odada organ seçimleri 18 mayısta yapılacak.

Salman: Sanayici ve tüccarın rekabet gücünü artıracağız

Esra ÖZARFAT

BURSA - İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) başkan adayı Ayhan Salman, 25 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olan oda seçimleri öncesi Değişim Grubu adayı olarak seçim kampanyasının startını verdi. Salman,  '10 adımda vizyon' ve '10 adımda İnegöl markası' adını verdiği projelerini kamuoyuyla paylaşan Salman, İTSO Başkanlığı'na seçilmesi halinde sanayici ve tüccarların uluslararası rekabet gücünü
artıracaklarını belirterek, "10 adımda vizyon, 10 adımda İnegöl markası projeleri arasında; İnegöl mobilyası, İnegöl köftesi, şehir yaşamı, İnegöl çarşısı, özel üniversite açılması, İnegöl tasarım ve Ar-Ge merkezi kurulması, ayçekirdeğinde markalaşma, İnegöl'ün yatırım için cazibe merkezi yapılması, Girişimci Destek Merkezi açılması ve İnegöl'ün yurtiçi ve yurtdışında tanıtılması yer alıyor" diye konuştu.
Tekstil, orman ürünleri ve mobilya sektörleri ağırlıklı olarak 1 milyar dolarlık bir dış ticaret hacmine sahip olan İnegöl'ün Türkiye'nin 2023 vizyonu içerisinde 3 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmasının hedeflediğini  dile getiren Salman, önümüzdeki birkaç yıl içinde sadece mobilyada 1 milyar dolarlık bir ihracat hacmine ulaşmayı hedefliyoruz. İTSO seçimleri öncesi mevcut başkan Metin Anıl adaylıkla ilgili bir açıklama yapmadı. Seçimin İTSO Meclis Başkanı Kenan Kender ile Ayhan Salman arasında geçmesi bekleniyor. Seçimlerde 20 komite için 50 meclis üyesi belirlenecek.