120 bin kişi bir camide namaz kılabilecek

Cezayir'de dünyanın 3. büyük camisi olması planlanan mega caminin temeli atıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME






CEZAYİR- Dünyanın 3'ncü büyük camisini inşa etmeyi planlayan Cezayir hükümeti, iddialı projede ilk adımı attı. Çin'in en büyük konut müteahhidi Çin Devlet İnşaat Mühendislik Şirketi tarafından inşa edilecek cami için başkent Cezayir'de resmi temel atma töreni düzenlendi. Törende konuşan Cezayir Din İşleri Bakanı Ebu Abdullah Gulamullah, "Cezayir Ulu Cami"nin inşası ile Çin ve Cezayir arasındaki ilişkilerin de güçleneceğini kaydetti. Törene, Çin'in Cezayir Büyükelçisi Liu Yuhe de katıldı.

120 bin kişi aynı anda namaz kılabilecek

Cezayir Devlet Başkanı Abdülaziz Buteflika'nın talimatıyla bir devlet projesi olarak hayata geçirilen cami inşaatından sorumlu vakfın başkanı Seyyid Muhammed Alevi, 20 hektar üzerine inşa edilecek 12 binalık külliyede, 120 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği bir caminin de yer aldığını bildirdi. Alevi, toplam kullanım alanı 400 bin metrekare olarak planlanan külliyede, 6 bin araçlık otoparkın da yer alacağını ifade etti.

Minaresi Eyfel Kulesi ile yarışacak

İnşası sırasında 17 bin kişiye istihdam sağlayacak projenin 2015 yılında tamamlanması öngörülüyor. Proje kapsamında Afrika'nın en yüksek minaresi de inşa edilecek. 270 metrelik uzunluğuyla Paris'in sembolü Eyfel Kulesi ile yarışacak minarede, 25 kademe bulunacak ve ziyaretçilerin hızla minarenin tepesine çıkabilmesi için 8 asansör bulunacak. Cami kompleksinde 2 bin kişilik kütüphane, bir sanat müzesi ve bir araştırma merkezi de bulunacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir