144 milyon dolarlık enerji anlaşmasında imzalar atıldı

Zorlu Enerji, Pakistan'daki rüzgar santrali için anlaşma imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Zorlu Enerji Grubu şirketlerinden Zorlu Enerji Pakistan, Pakistan Ulusal İletim ve Dağıtım Şirketi ve Pakistan Alternatif Enerji Geliştirme Kurulu ile 2012 yılında hayata geçirmeyi planladığı rüzgar santrali için enerji satış ve uygulama anlaşması imzaladı.
Zorlu Enerji'den yapılan açıklamaya göre Pakistan'ın güneyindeki Jhimpir bölgesinde kurulmakta olan santral 56,4 MW kurulu güce sahip olacak.
Ülkenin Gharo-Keti-Bandar-Hyderabad rüzgar koridorunda inşa edilen santral, tam kapasiteyle üretime geçtiğinde yılda 159 MW/saat elektrik üretecek. Zorlu Enerji Pakistan, imzalanan bu sözleşmelerle santralin 20 yıllık elektrik satış garantisini sağlamanın yanı sıra mevzuat değişikliği ve rüzgar hızındaki olası değişiklik gibi üretimi etkileyebilecek risklere karşı Pakistan devletinin teminatını aldı.
Zorlu Enerji Grubu Başkanı Murat Sungur Bursa, konuya ilişkin olarak "Türkiye'de rüzgar enerjisi alanında edindiğimiz deneyimleri yurt dışına taşıyoruz. 144 milyon dolar yatırım maliyeti ile hayata geçireceğimiz Pakistan'ın ilk rüzgar santralinin ülkede yenilenebilir enerji yatırımlarına örnek olacağına inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Bu konularda ilginizi çekebilir