16 ilde KCK operasyonu

KCK operasyonu kapsamında 16 ilde çoğunluğu avukat 70'i aşkın kişi gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul, Bursa ve Denizli'nin de içinde olduğu 16 ilde terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile İmralı Cezaevinde görüşen 47 avukatın da aralarında bulunduğu 51 kişiye yönelik gözaltı kararı alındığı öğrenildi.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından yürütülen terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyon kapsamında, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile yattığı İmralı Cezaevinde görüşen 47 avukatın da aralarında bulunduğu 51 kişiye yönelik gözaltı kararı olduğu ve bunlardan çoğunluğunun İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığı ifade edildi.

Soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcıları Adnan Çimen ve İsmail Tandoğan'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen avukatlardan 18'inin İstanbul Barosu'na kayıtlı avukatlar olduğu dile getirildi.

Öcalan'ın talimatlarını örgüte iletmekle suçlanıyorlar

İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesince gözaltına alınmasına karar verilen şüphelilerin kaldığı ve çalıştıkları yerlere ilişkin arama kararı verildiği de belirtilirken, barodan gözlemci avukatların gelmesiyle birlikte hukuk bürolarında arama yapılacağı da kaydedildi.

Haklarında gözaltı kararı verilen avukatların hepsinin, İmralı Cezaevinde yatan terör örgütü elebaşı Öcalan ile zaman zaman haftalık olağan görüşmeleri gerçekleştiren avukatlar olduğu ve bu avukatların, Öcalan'ın talimatlarını örgüte iletmek suçlamasıyla gözaltına alınacağı aktarıldı.

Soruşturma kapsamında İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Denizli'nin de aralarında bulunduğu 16 ilde operasyon yapılırken, Diyarbakır'da yürütülen KCK operasyonunun, bu operasyonların dışında olduğu bildirildi.

Hukuk bürosu ve gazetede arama

İstanbul'un aralarında bulunduğu 16 ilde gerçekleştirilen operasyon çerçevesinde Beyoğlu'ndaki Asrın Hukuk Bürosu ve Özgür Gündem gazetesi merkez bürosu, Demokratik Modernite Dergisi ile haklarında gözaltına alma kararı bulunan avukatların ev ve bürolarına aramalar yapıldığı kaydedildi.

Bazı adreslerdeki aramaların ise tamamlandığı, buralardan ele geçirilen dijital malzeme ile dokümanların incelenmek üzere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildiği kaydedildi.

Yetkililer, operasyonun ve bazı adreslerdeki aramaların sürdüğünü bildirdi.

Bursa'da 2 avukat gözaltında

Soruşturma kapsamında Bursa'da avukatlık yapan 2 kişi gözaltına aındı. Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından yürütülen terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyon kapsamında Bursa'da avukatlar M.D.B. ile A.B. gözaltına alındı.

M.D.B'nin, 12 Haziran Genel Seçimi'nde, Bursa'dan bağımsız milletvekili adayı olduğu bildirildi.

Avukatların ev ve iş yerlerindeki aramaların devam ettiği; şüphelilerin, Bursa'daki işlemlerin ardından İstanbul'a gönderileceği belirtildi.

BDP İlçe Başkanlığında arama yapılıyor

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda emniyet müdürlüğü ekiplerince terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda aralarında bazı avukatların da bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı. KCK bünyesindeki ''Kent meclisine'' yönelik olduğu bildirilen operasyonda gözaltına alınan şahısların, il merkezinde yasa dışı gösteriler, güvenlik güçleri, kamu kurum ve kuruluşlarına taşlı ve molotofkokteyli saldırı düzenlemesi, kepenklerin zorla kapattırılması eylemlerine katılanlar ile organize eden şahıslar olduğu belirtildi.

Bu arada, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Bağlar ilçesi Sento caddesi Barış apartmanındaki BDP Bağlar İlçe Başkanlığı binasında polis arama yapıyor. Arama nedeniyle bina çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındığı görüldü.

Ankara'da KCK

Operasyon kapsamında Ankara'da bir avukat gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, KCK'ya yönelik operasyon kapsamında bir kişiyi gözaltına aldı. Avukat olduğu öğrenilen kişinin, Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderileceği bildirildi.

Batman BDP İl Başkanı'na gözaltı

Batman BDP İl Başkanı Mehdi Öztüzün, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'ya yönelik operasyon kapsamında gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında BDP Batman İl Başkanı Mehdi Öztüzün evinde gözaltına alındı. Aynı zamanda avukat olan Mehdi Öztüzün'ün bürosunda Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince arama yapıldı. Arama sırasında Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel beraberinde bazı partiliyle Öztüzün'ün bürosunun önüne geldi.

Bu arada Şırnak'ta da terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Denizli'de bir avukata gözaltı

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan avukatın ofisinde de arama yapıldı.

Gözaltındaki zanlının Denizli'den İstanbul'a gönderileceği bildirildi.

Iğdır'da KCK

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri KCK'ya yönelik operasyon kapsamında bir kişiyi gözaltına aldı. Avukat olduğu öğrenilen kişinin evinde ve iş yerinde arama yapılıyor.

Kocaeli'de KCK

Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından yürütülen terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyon kapsamında Kocaeli'de çalışma başlatıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde İzmir'den Kocaeli'ye bir duruşma için geldiği öğrenilen bir avukat gözaltına alındı. Zanlı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

İzmir'de KCK

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri üç avukatı gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişilerin, İstanbul'a gönderileceği bildirildi.

Mersin'de KCK

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Batıkent Mahallesi'nde oturan bir avukatın ev ve otomobilinde arama yaparken, bazı belge ve CD'lere el koydu. Gözaltına alınan avukatın Mersin Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir