16 yıl aradan sonra Diyarbakır'da

Türk milletinin hiçbir evladının bu ülkenin zencisi olmadığını belirten Bahçeli, "Siz bizsiniz biz de siziz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da AKP, CHP ve BDP'den sonra MHP de seçim mitingi yaptı. Bahçeli 16 yıl sonra MHP adına Diyarbakır'da ilk kez bir miting düzenledi.

Bahçeli, partisince düzenlenen mitingde, Diyarbakırlılara "Siz Türk milletinin eşit, onurlu ve yeri doldurulamaz birer mensubusunuz. Siz bizim her şeyimizsiniz. Gönlümüzdesiniz, dilimizdesiniz. Washington'dakiler sizi benden daha fazla sevemez. Brüksel'dekiler benden daha çok anlayamaz. Erbil'deki peşmerge sizi benden daha çok sahiplenemez" diye seslendi.

Oy istemeye gelmedik

Buraya Diyarbakırlılardan "oy istemeye" ve "siyasal fayda ummaya" gelmediğini vurgulayan Bahçeli, öncelikli olarak Diyarbakırlı vatandaşların sorunlarını dinlemeye, dertleşmeye ve hasret gidermeye geldiğini söyledi. Bahçeli, "Siz bizsiniz, biz de siz" dedi.

Gelsinler de iş versinler, tesis açsınlar

TÜSİAD'ın, TESEV'in raporlarını tanzim edenler buraları samimiyetle ele alamayanlardır. Niyetleri iyi olmayanlardır. Beyefendiler bölünmüş Türkiye'nin alt yapı çalışmalarını hazırlayacaklarına bir zahmet gelsinler de iş versinler, tesis açsınlar ve Diyarbakırlı vatandaşımın elinden tutsunlar. Bu çerçevede oynanan oyunları görün. Tuzakları, komploları ve kışkırtmaları anlayın. Siz ortak, hissedar ya da iştirakçi değil, bu devletin asıl sahiplerindensiniz.

Anadili Anayasa'ya konulunca karnınız doyacak mı?

Türkiye'ye hep birlikte sahip çıkacaklarını ve Türk milletini Allah'ın izniyle sonsuza kadar var edeceklerini kaydeden Bahçeli, şöyle konuştu:

"Hiç kimsenin kökeni kimseyi ilgilendirmiyor, ilgilendirmemeli. Anadiliniz ne olursa olsun, konuşmanıza saygımız vardır ancak hepimizin ortak meselesi, işsizlik, yoksulluk ve adaletsizliktir. Bir an için düşünün ve farz edin, anadili Anayasa'ya koyunca karnınız doyacak mı? Anadilde eğitim imkanı sağlanınca ekonomik sorunlarınız bitecek mi? Ekmeğiniz artacak mı? Sırtınıza yeni elbise alabilecek misiniz? Bugün içinde kıvrandığımız sorunların ayrışarak çözüleceğini zannedenler büyük bir yanılgı ve hata içindedir. Allah muhafaza, ama Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında halledilemeyen meseleler, yarın bölünmüş bir ülkede nasıl giderilecektir? "

 

Bu konularda ilginizi çekebilir