2. İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi ekimde

2. İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi ekim ayında İzmir’de gerçekleştirilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR (DÜNYA)

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) ’nin  A Artı OSGB işbirliğiyle düzenlediği 2. İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi ve Fuarı 14-17 Ekim 2015 tarihlerinde Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleşecek. 

Anemon Oteli’nde düzenlenen basın toplantısında geçtiğimiz yıl ilkini düzenledikleri organizasyonun çok başarılı geçtiğini ve çıtanın yükseldiğini belirten İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, "Geçtiğimiz yıl; Türkiye’de ilk kez bir işveren örgütü olarak taşın altına elimiz koymuş, her gün aramızdan can alan, sakat bırakan, Soma ve Karaman Ermenek’te ulusumuzu yasa boğan facialara yol açan iş sağlığı ve güvenliğine dikkat çekip, kamuoyu oluşturmak, iyi uygulamaları aktarmak, bu alanda sürekli eğitimin önemine değinmek için geçen yıl etkinliğin ilkini gerçekleştirmiştik.  Zirveye binin üzerinde katılım oldu. 5 bin metrekarelik sergi alanında da 40 firma ürünlerini sergiledi" diye konuştu.

Bu yıl hem zirveyi hem de sergiyi  çok daha etkili, çok daha geniş katılımla gerçekleştireceklerini vurgulayan Küçükkurt, “ İkinci Zirve, toplam 5 salonda, 17 sektörde, 70’e yakın konuşmacı, 2 özel oturum, teknik geziler, konser ve tiyatro etkinlikleriyle gerçekleşirken, iki bin metrekareyi geçen fuar alanında da 50’nin üzerinde yerli ve yabancı firma ürünlerinin yanında teknolojideki yenilikleri mühendis, mimar, doktor, hemşire, teknik elemanlardan oluşan profesyonel ziyaretçilerle buluşturacak” dedi.

 Alınan tüm tedbir ve uygulamalara rağmen iş kazalarında her gün 4 kişinin öldüğünü hatırlatan Küçükkurt, “Ülkemizde halen günde 200’e yakın iş kazası meydana geliyor, her gün 4 kişi ölüyor, onlarcası sakat kalıyor. Çalışma koşulları nedeniyle hastalanıp iş göremez olanların sayısı ise bunun 3-4 katıyla ölçülüyor. Üzülerek ifade ediyorum ki bu konuda kat etmemiz gereken daha çok yolumuz var. Bu vahim tabloyu yok etmek, Avrupa ve Dünya standartlarını yakalamak için devlet, özel sektör, işveren, işçi, herkes ama herkes üzerine düşenden fazlasını yapmak zorunda. Dünya da hiçbir maddi değerin bir candan daha önemli değil” diye konuştu.