200 milyon dolarlık yatırım yapacak

Mercedes Benz Türk yöneticileri yeni yatırımlarını Sanayi Bakanı Nihat Ergün'e anlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Mercedes-Benz Türk'ün Aksaray ve İstanbul Hoşdere'deki fabrikalarına 2-3 yıl içerisinde 200 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladığını açıkladı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf Dieter Kurz'u ve Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün'ü makamında kabul ederek, görüştü.

Edinilen bilgilere göre görüşmede Ergün, "Biz Mercedes'i yabancı yatırımcı olarak görmüyoruz. Bir Türk şirketi olarak benimsiyoruz. Kendimizden biri olarak görüyoruz" dedi. Ergün, Türkiye'de ekonomik krizden etkilenen sektörlerin başında otomotiv sektörünün geldiğini, ancak gelinen noktada yeniden kamyon ve otobüs üretiminde artış olduğunun memnuniyetle gördüklerini kaydetti.

200 milyon dolarlık yatırım

Mercedes'ten ticari araç yatırımları dışında otomobil üretimine başlamalarını da beklediklerini belirten Ergün, "Sadece kamyon, otobüs gibi ticari araç üretmeyin, bunun yanında binek otomobilleri de üretin. Aynı şeyi Almanya'da Ford firmasına da söyledik ve onlar bu konuya sıcak baktı" dedi. Ergün, Mercedes-Benz Türk'ün Aksaray ve İstanbul Hoşdere'deki fabrikalarına 2-3 yıl içerisinde 200 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladığını bildirdi.

Yatırım 2-3 yıl içinde gerçekleşecek

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf Dieter Kurz ise Türkiye'nin özellikle kamyon üretimi açısından baş döndürücü bir hızla ilerlediğini, hali hazırda 4 bin 500 çalışanıyla Türkiye'de bulunmaktan onur duyduklarını vurguladı. Kurz, yeni yatırım projelerini anlatmak ve görüş alışverişinde bulunmak üzere ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Türkiye bizin için Ar-Ge üssü

Kurz, bu çerçeve Aksaray'da ve İstanbul Hoşdere'deki fabrikalarda 2-3 yıl içerisinde 200 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı.  "Türkiye bizim için sadece üretim üssü değil aynı zamanda Ar-Ge üssü haline geldi" diyen Kurz, burada harekete geçirecekleri yeni nesil kamyon programı ile aynı zamanda çevresel yatırımların da gerçekleşeceğini, Türkiye'deki kamyon portföylerini yenilemek istediklerini kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir