2009'un 'verimli çalışanları' belirlendi

Milli Prodüktivite Merkezi, 2009 yılının verimli işçi-işveren, iş kadını ve iş adamlarını belirledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milli Prodüktivite Merkezi, (MPM) 2009 yılının verimli işçi-işveren, iş kadını ve iş adamlarını belirledi.

Sema Elmacıoğlu, Hatice Oruç yılın verimli iş kadınları, Dursun Ali Tever, Şerafettin Aşut, Mustafa Suat Hacısalihoğlu, Mehmet Namık Köklüsoy, Sabahattin Mestan yılın verimli iş adamları seçildi.

Lütfü Özer, Selda Aydın, Mustafa Çınarlı, Mehmet Öz, Yunus Altunbaş, Ömer Aslan ise yılın verimli işçileri olarak belirlendi.

MPM Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Deryal, MPM Konferans Salonu'ndaki toplantıda 2009 yılının "verimli işçi-işveren, iş kadını ve iş adamı" ödüllerini kazananları açıkladı.

Merkezin 1988 yılından bu yana "yılın verimli işçi–işveren, iş adamları ve iş kadınları"nı seçtiğini hatırlatan Deryal, yılın verimli işçilerinin, MPM bünyesinde oluşturulan heyet tarafından TİSK ve Türk-İş tarafından gösterilen adaylar arasından belirlendiğini anlattı. TİSK'in gösterdiği adaylar arasından 3, Türk-İş'in gösterdiği adaylar arasından 3 olmak üzere toplam 6 işçinin "yılın verimli işçisi" olarak seçildiğini hatırlatan Deryal, yılın verimli işçilerinin üst yöneticilerinin ise "yılın verimli işverenleri" olarak ödüllendirildiğini söyledi.

Yılın verimli iş kadını ve iş adamlarının ise TOBB ve TZOB tarafından bildirilen belli sayıdaki aday arasından, MPM Yönetim Kurulu tarafından seçildiğini kaydeden Deryal, 1988 yılından bu güne kadar 132 işçi, 113 işveren, 116 iş kadını ve iş adamı olmak üzere toplam 361 kişinin bu ödülü almaya hak kazandığını belirtti.

Verimli iş kadını ve iş adamları

Deryal, yılın verimli iş kadını ve iş adamlarının "marka yaratmak, verimliliğe ve kaliteye dayalı kurumsal dönüşüm gerçekleştirmek, uluslararası markalarla rekabet edebilecek konuma ulaşmak, yenilikçilik, yatırım ve istihdam kapasitesini artırmak, ulusal veya uluslararası sosyal yardım ve destek kampanyalarına katkıda bulunmak, her türlü faaliyette çevreye duyarlı olmak" kriterlerine göre belirlendiğini anlattı.

Mustafa Deryal, MPM Yönetim Kurulu'nun bu kriterlere göre seçtiği 2009 yılının verimli iş kadını ve iş adamlarını şöyle sıraladı:

Sema Elmacıoğlu (Kayseri Sanayi Odası meclis üyesi).

Hatice Oruç (Bursa Karacabey Ziraat Odası üyesi).

Dursun Ali Tever (Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı).

Şerafettin Aşut (Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı).

Mustafa Suat Hacısalihoğlu (Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı).

Mehmet Namık Köklüsoy (Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu başkan vekili).

Sabahattin Mestan (Sakarya Akyazı Ziraat Odası üyesi).

Verimli işçi-işverenler

Yılın verimli işçi-işverenlerinin ise "işçi tarafından geliştirilen buluş, yöntem ya da teknolojinin özelliği, bunun yıl içinde uygulamaya konulması, söz konusu buluşun üretimde verim ve kaliteye katkısı" gibi kriterlere göre belirlendiğini anlatan Deryal, bu kriterlere uyan işçilerin her birine net asgari ücretin iki katı kadar (bu yıl bin 188 lira) ödül verildiğini söyledi.

Deryal'ın verdiği bilgiye göre, 2009 yılının "verimli işçi–işverenleri" şöyle:

İşçi Lütfü Özer, işveren Paşa Kaya (Garp Linyitleri İşletmesi/Kütahya).

İşçi Selda Aydın, işveren Şansal Çetin (Bahariye Mensucat/İstanbul).

İşçi Mustafa Çınarlı, işveren Kenan Yavuz -Petkim/İzmir).

İşçi Mehmet Öz, işveren Tümgeneral Özden Bayram Argüz (2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı/Kayseri).

İşçi Yunus Altunbaş, işveren Atilla Kendirli (Coşkunöz Radyatör/Bursa).

İşçi Ömer Aslan, işveren Osman Tunç Doğan (Hema Endüstri/Çerkezköy-Tekirdağ).

Geliştirdiği projeyle her yıl 10 milyon lira ek gelir kazandırıyor

Deryal, TİSK'in aday gösterdiği işçiler arasından yılın verimli işçisi olarak seçilen Lütfü Özer'in Garp Linyitleri İşletmesi Müessesesi Müdürlüğünde makine teknikeri olarak 22 yıldır görev yaptığını, geliştirdiği projeyle tesisin satılabilir temiz kömür miktarının en az 175 bin ton arttığını belirterek, "Özer'in çalıştığı işletmeye her yıl kazandırdığı ek gelir miktarı 10 milyon 325 bin lira" dedi.

Türk-İş'in gösterdiği adaylar arasından seçilen Mehmet Öz'ün ise Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı Yer Sistemleri Müdürlüğünde araç montaj postabaşısı olarak 27 yıldır çalıştığını belirten Deryal, Öz'ün özgün tasarımlı ve yüzde 100 yerli ilk uçak çeker aracı imalatını gerçekleştirerek, önümüzdeki 5 yıllık süreç için toplam 13 milyon 182 bin dolar kazanç sağladığını anlattı.

Yılın iş kadını ve iş adamı seçilen müteşebbislerin başarılarına da değinen Deryal, şunları kaydetti:

"Kayseri Sanayi Odası meclis üyesi Sema Elmacıoğlu, mobilya sektöründe sergilediği örnek girişimci profili ve çevreye karşı duyarlılığı nedeniyle yılın verimli iş kadını ödülünü almaya hak kazandı.

 Bursa Karacabey Ziraat Odası üyesi Hatice Oruç, uyguladığı tarım yöntemleriyle zeytinciliğin gelişmesine ve ülke ekonomisine yaptığı değerli katkılar nedeniyle yılın verimli iş kadını olarak seçildi.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, istihdam artırıcı çalışmaları, kriz döneminde gerçekleştirdiği yatırımlar dolayısıyla, Sakarya Akyazı Ziraat Odası üyesi Sabahattin Mestan yetiştirdiği alternatif tarım ürünleri ile yılın verimli iş adamı ödülünü almaya hak kazandı."

Deryal, "yılın verimli işçi-işveren, iş kadını ve iş adamı" ödüllerinin bu yıl, Antalya'da düzenlenecek 16. Dünya Verimlilik Kongresi'nin son günü olan 5 Kasım'da törenle verileceğini sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir