”2010 bitmeden altın yılı geçeceğiz”

Cem Boyner, "Bu yıl yüzde 25'in üzerinde büyümüş olacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
GAZİANTEP - Boyner Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, Türkiye'nin bu yıl sonunda yüzde 7,5-8 büyüyebileceğini belirterek, "2007'deki o çok parlak yılımıza, 2011'in başında gireriz diye tahmin ediyorduk. Fakat galiba 2010 bitmeden, bir buçuk ay içinde Türkiye'de pek çok sektörde kriz öncesi 2007 altın yılını yakalayıp da geçmiş olacağız" dedi.
Beymen'in 14. mağazası Gaziantep'te açıldı. 
Sanko Park Alışveriş Merkezi'ndeki Gaziantep Beymen mağazasının açılış törenine, Boyner Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner ve eşi TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, XL Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Konukoğlu da katıldı.
Cem Boyner, gazetecilere yaptığı açıklamada, Konukoğlu Ailesi ile tanışıklığının çok geçmişe gittiğini ifade ederek, "Burada çok gözümüz vardı. Bu işbirliğinden çok mutluyuz. Ama, girer girmez çok güçlü bir mağaza gördük. Hemen aramızda, 'acaba biz bunu nasıl büyütürüz ve ne zaman büyütürüz' hesabı yapmaya başladık" dedi.
Cem Boyner, bir gazetecinin, "Türkiye için eskiden Avrupa'nın hasta adamı olarak deniyordu, artık Avrupa'nın tek sağlam adamı Türkiye görüşleri hakim oldu. Türkiye ekonomisinin gelişimini nasıl görüyorsunuz?" sorusuna karşılık, şunları söyledi:
"2007'deki o çok parlak yılımıza, 2011'in başında gireriz diye tahmin ediyorduk. Aradaki yıllar, kaybedilmiş yıllar oldu bu krizde. Fakat galiba 2010 bitmeden, bir buçuk ay içinde Türkiye'de pek çok sektörde 2007 altın yılını, kriz öncesi 2007 altın yılını yakalayıp da geçmiş olacağız. Bu sene, geçen sene 1 Nisan'dan başlayan çok sürekli, istikrarlı büyüme gördük. Bu büyüme, hiç düşmeden devam ediyor. Bu yılı bizim tahminimiz yüzde 7,5-8 civarında bir büyüme ile bitirebilir Türkiye. Ve genellikle biz kendi sektörümüzde, her yıl Türkiye büyümesinin 4 misli büyümeyi elde edebilirsek kendimizi başarılı sayıyoruz."
"Yıkılmayacak kadar sağlam bir noktaya geliriz"
Eski bütçelerini iyiye doğru revize ettiklerini vurgulayan Boyner, "Bu yalnız bizim sektöre ait değil. Türkiye'nin pek çok sektöründe çok ciddi bir gelişme var. Yavaş yavaş istihdama da yansıdığını görüyoruz. Böyle iki sene daha yaşarsak, gerçekten artık yıkılmayacak kadar sağlam bir noktaya geliriz diye düşünüyorum" dedi.
Döviz kurunun düşmesine ilişkin bir soru üzerine Boyner, şöyle konuştu:
"Bizim ihracatımız, kurdan bağımsız olarak yıllar yılı büyüyor. Kurla gelen, kurla gidiyor. O açıdan kur konusu bizim gündemimizde değil. Piyasanın tayin ettiği bir konu, aynı faiz konusu gibi. Dolayısıyla biz gerçekler neyse, ona göre ayağımızı uydurup işimizi sürdürmek zorundayız. Çünkü üzerinde etkili olabilme şansımız yok. Bizim piyasaya ayak uydurup devam etmemiz gerekiyor. Türkiye'de ihracatçı olarak pek çoğumuzun kısa vadede itirazları ile karşılaşsa bile, sürekli büyüyen bir ihracatımız var. O açıdan kurun da gerçek anlamda Türkiye'nin ayağına ciddi bir çelme takmadığını düşünüyorum."
"Boyner Grubu bu yıl yüzde 25 büyümüş olacak"
Cem Boyner, Boyner Grubu'nun büyümesi ve istihdama ilişkin bir soru üzerine, "Bu yıl sanırım yüzde 25'in üzerinde büyümüş olacağız, bütün işlerimizde. Ve 2008 krizinde gruptan ayrılmak zorunda kalanları ve katbe kat fazlasını gruba kazandırdık. O açıdan çok mutluyuz. Önümüzdeki yıllar da çok daha iyiye gidecek diye düşünüyoruz" dedi.
Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı ise Gaziantep'te bulunmaktan çok mutlu olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:
"Sanko Park, Beymen'in 14. ve Kahire mağazamızla birlikte 15. mağazası. Beymen çok başarılı bir sene geçiriyor. Karlılığımız, ağustos ayı sonu itibariyle geçen seneye göre yüzde 55 üzerinde. Çok hızlı büyüyoruz gerek mağazalarımızla gerek Sanko Park ve yurt dışındaki birtakım projelerle, yeni mağazalarla."
"Beymen ile daha güçlü bir konuma geldik"
Beymen'in bayiliğini alan Sanko Holding şirketlerinden XL Mağazacılık'ın Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Konukoğlu da Gaziantep'te geçen yıl açılan Sanko Park'ın Gaziantep'te bir yaşam merkezi haline geldiğini belirterek, "Biz de burada perakendenin en güçlü isimlerinden birisi olan, Boyner Grubu'nun Beymen mağazasını açmaktan gurur duyuyoruz. İnşallah devamı gelecek. Sanko Park, Beymen ile daha güçlü bir konuma geldi" dedi.
Toplam 550 metrekarelik alanda hizmet veren Gaziantep Beymen'de, Beymen Plus ve Academia markalı koleksiyonların yanı sıra, dünya modasına yön veren markalar da satışa sunuluyor.
2011 Sonbahar-Kış koleksiyonunun sunulduğu Gaziantep Beymen'de, ayakkabı ve çanta dahil, kadın ve erkek kıyafetlerinde çok sayıda dünya markası bir arada yer alıyor.
Açılış törenine, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Adil Sani Konukoğlu, Hakan Konukoğlu, Sami Konukoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.
Bu konularda ilginizi çekebilir