2013 U20 Dünya Kupası Türkiye'nin

Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı turnuvadan 300 milyon dolarlık kazanç bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Joseph Blatter başkanlığında FIFA'nın Zürih'teki merkezinde toplanan FIFA Yönetim Kurulu 2013 yılında düzenlenecek 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılmasına karar verdi.       

Türkiye'nin futbolda ilk kez gerçekleştireceği dünya şampiyonası olacak olan FIFA-2013 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda 24 ülkenin milli takımı mücadele edecek.

Dünyanın en başarılı 24 takımının yer alacağı organizasyona katılım hakkı, kıta şampiyonalarındaki başarıya göre kazanılıyor. Türkiye, FIFA'nın ikinci en önemli spor etkinliği olan 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na ev sahibi olarak doğrudan katılacak.

Türkiye, organizasyonda oynanacak 52 maç için FIFA'ya Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Manisa, Rize, Şanlıurfa ve Trabzon kentlerini önerdi. Ev sahibi şehir ve statlar, adaylık dosyasında önerilen 10 şehir ve 13 stat arasından FIFA'nın kararı doğrultusunda belirlenecek. Turnuvanın Haziran ayında düzenlenmesi planlanıyor.

300 milyon dolarlık katkı

1 ay sürecek turnuva boyunca sağlanacak ekonomik girdinin 300 milyon doları bulacağını söyleyen Başkanvekili Lutfi Arıboğan, "Bu yıl Kolombiya'daki U20 Dünya Kupası 2900'ü direkt olmak üzere 9000 istihdam sağladı. Ülkemizde bu rakamın daha da artacağından eminiz" diye konuştu.

Geleceğin yıldızlarını izleyeceğiz

1977 yılında ilk olarak Tunus'ta düzenlenen ve daha önce FIFA Dünya Gençlik Şampiyonası ismi ile bilinen 20 Yaş Altı Dünya Kupası, iki senede bir dünyanın en iyi 24 genç milli takımını bir araya getiriyor.

Diego Armando Maradona'dan Lionel Messi'ye kadar dünyaca ünlü birçok yıldızın isimlerini ilk olarak duyurdukları 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda geleceğin yıldız adayları kendilerini gösterme fırsatı bulacak.

Organizasyon bu yıl Kolombiya'da düzenlenecek.

2007'de Kanada'da düzenlenen turnuvanın yarattığı toplam ekonomik değer 260 milyon dolar oldu. 2130 gönüllü çalışanın yanı sıra 1700 kişi iş sahibi oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir