2016'da telefonlar 'akıllı' olacak

ABI Research'ün araştırmasına göre, 2006'da pazar payı yüzde 7 olan dokunmatik ekranlı akıllı telefonlar, 2010 yılında yüzde 75'lik pazar payına sahip oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ABI Research'ün, "Mobil ve Dokunmatik Ekranlar" araştırmasına göre, 2016 yılında akıllı telefonların yüzde 97'si dokunmatik ekrana sahip olacak.

ABI Research'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, "Mobil ve Dokunmatik Ekranlar" araştırması, akıllı telefonların artan başarısında dokunmatik ekranın en az 3G veri hızı kadar önemli bir özellik olduğunu ortaya koydu.

Özellikle iPhone'un piyasaya sürüldüğü dönemden bu yana, 2006'da toplam pazarda payı yüzde 7 olan dokunmatik ekranlı akıllı telefonların payı, 2010 yılında yüzde 325 artışla yüzde 75'e çıktı. Gelecek 5 yıl içinde dokunmatik ekranlar bugünkü telefonlarda bulunan Wi-Fi özelliği kadar yaygın olacak ve 2016 yılında akıllı telefonların yüzde 97'sinin dokunmatik ekranı olacak.

Ekranın cep telefonlarının kullanıcılarına vadettiği tüm özelliklerin kullanıcılara yansıdığı en önemli nokta olduğunu vurgulayan araştırmaya göre, ekran ve dokunmatik teknolojilerin gelişimi, akıllı telefon pazarındaki hızlı büyümeyi tetikliyor.

ABI Research Mobil Araçlar Başkan Yardımcısı Kevin Burden, iki sensör yerine tek bir sensör katmanı kullanan ve yüzde 30 maliyet tasarrufu sağlayan düşük maliyetli dokunmatik kontrolörlerin, daha düşük özellikli telefonlar için pazar oluşturduğunu belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir