23 ile yeni vali atandı

İstanbul Valisi müsteşar oldu, Diyarbakır Valisi İstanbul'a atandı. Antalya Valisi ise başkentin yeni valisi oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Valiler Kararnamesi, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kararnameyle 23 ile yeni valiler atandı, 5 vali merkeze alındı. İstanbul Valisi Muammer Güler, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığına, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise Iğdır Valiliğine atandı.

Kararnameyle Ankara Valisi Kemal Önal, Iğdır Valisi Saffet Karahisarlı, Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Yozgat Valisi Amir Çiçek ve Düzce Valisi Bülent Kılınç merkeze alındı.

Kararnameye göre, İstanbul Valiliğine Diyarbakır Valisi Avni Mutlu, Ankara Valiliğine Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Mersin Valiliğine Samsun Valisi Basri Güzeloğlu, Edirne Valiliğine Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Bilecik Valiliğine Bolu Valisi İbrahim Akpınar, Samsun Valiliğine Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Bolu Valiliğine Burdur Valisi İbrahim Özçimen, Siirt Valiliğine Bilecik Valisi Musa Çolak, Diyarbakır Valiliğine Çorum Valisi Mustafa Toprak, Sakarya Valiliğine Edirne Valisi Mustafa Büyük, Muğla Valiliğine Karaman Valisi Fatih Şahin, Yozgat Valiliğine Siirt Valisi Necati Şentürk, Antalya Valiliğine Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Çorum Valiliğine Karabük Valisi Nurullah Çakır, Ağrı Valiliğine Şırnak Valisi Ali Yerlikaya, Kocaeli Valiliğine Vali-Mali İdareler Genel Müdürü Ercan Topaca, Karaman Valiliğine Mülkiye Müfettişi Süleyman Kahraman, Düzce Valiliğine İller İdaresi Genel Müdürü Vasip Şahin, Karabük Valiliğine Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük, Burdur Valiliğine Bakanlık Müşaviri Süleyman Tapsız, Şırnak Valiliğine Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Vahdettin Özkan atandı.

"Devletimin bir teveccühü"

İstanbul Valisi Muammer Güler, bundan sonra bilgi, birikim ve tecrübesini yeni kurulan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı görev alanına kaydıracağını bildirerek, "Bu teşkilatın başına benim getirilmiş olmamı, devletimin bana bir teveccühü olarak değerlendiriyorum" dedi.

Güler, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığına atanmasına ilişkin yaptığı açıklamada, kararnamenin bugün Başbakanlıkta olduğunu bildiğini belirterek, "Demek ki imzalar tamamlanmış, Köşk'e, Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirine sunulmuştur" diye konuştu.

İstanbul'da görev yapmış olmaktan büyük bir onur duyduğunu ifade eden Güler, "Benim için, ailem için çok önemli bir onurdur, meslek yaşantımda 7,5 yıla yakın bir süre. Son 50 yılın en uzun süreli görev yapan valilerinden birisi olmak benim için büyük bir onur" dedi.

Güler, İstanbul'da önemli bir dönemde çalıştığına inandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Elbette artık bundan sonra bilgi ve birikimimizi, tecrübemizi, yeni kurulan Müsteşarlığın görev alanına kaydıracağız. O da devlet için son derece önemli bir teşkilatlanmadır. Yani Türkiye yeni bir yapılanma içine girdi. Terörle mücadele stratejisinin geliştirilmesi, özellikle ilgili kurumlar arasında koordinasyonun sağlanması, istihbaratın değerlendirilmesi, analizleri ve özellikle kurumlar arası işbirliği anlamında çok özel bir teşkilatlanmaya gidildi. Bu teşkilatın başına benim getirilmiş olmamı, devletimin bana bir teveccühü olarak değerlendiriyorum. Memuriyet hayatımın sonunda da böyle bir görevi, devletim için elimden gelen bütün gayreti göstererek yapmaya çalışacağım."

Eski Ankara Valisi Kemal Önal: Emekliliğimi isteyeceğim

Eski Ankara Valisi Kemal Önal, Resmi Gazete'de yayınlanan Valiler Kararnamesi'nin ardından, yaptığı açıklamada, "merkeze alındığını" belirterek, bunun üzerine bugün itibariyle emekli dilekçisini vereceğini ve emekliliğini isteyeceğini bildirdi.

2011 yılının şubat ayında "yaş haddinden" emekli olacağını ancak koşulların daha erken emekli olmaya gerektirdiğini belirten Önal, aralarında Ankara, Kırklareli, Kocaeli, Adana Valiliği ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yer aldığı görevlerde bulunduğunu anımsattı.

Meslek hayatını bugün itibariyle sonlandırdığını ifade eden Önal, meslekte dolu dolu bir 40 yıl geçirdiğini söyledi. Önal, "Meslek yaşamım boyunca Türkiye'ye ve Ankara'ya hizmet etmekten dolayı çok mutluyum" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir