23 terörist etkisiz hale getirildi

Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde bölücü terör örgütüne yönelik iki gün önce başlatılan operasyonda şu ana kadar 23 terörist etkisiz hale getirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde bölücü terör örgütüne yönelik iki gün önce başlatılan operasyonda şu ana kadar 23 terörist etkisiz hale getirildi.

AA ekibi, Türk Silahlı Kuvvetleri ve polis unsurlarının Silopi ve Cizre'de bölücü terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonu görüntüledi.

Silopi'deki operasyona "Şehit Polis Muhammet Onur" adı verilirken Cizre'deki operasyon "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demir" olarak adlandırıldı. Güvenlik güçleri iki operasyonda şu ana kadar biri Silopi'de, 22'si Cizre'de olmak üzere 23 teröristi etkisiz hale getirdi.

Barikatlar imha ediliyor

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Silopi'de güvenlik güçleri operasyonlarını sürdürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının yanı sıra polis özel harekat birimlerinin de katıldığı operasyonda teröristlerce tuzaklanan barikatlardan bazıları imha edildi. Bu arada Nuh Mahallesi'nde güvenlik güçlerine bombalı saldırı düzenlendi. Teröristlerin yola döşediği bombanın zırhlı araç geçtikten sonra patlaması sonucu can kaybı yaşanmazken çevredeki araç ve evlerde hasar meydana geldi.

Cizre'de silah sesleri

Teröristler ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sokağa çıkma yasağı bulunan Cizre'de de sürüyor.

Çatışmalar bazı mahallelerde yoğunlaşırken ilçeden zaman zaman silah ve patlama sesleri geliyor, bazı noktalardan duman yükseliyor. Terör örgütü üyeleri, ilçeden giden bazı ailelerin evlerini ise ateşe veriyor.

Sağlık hizmetlerinde aksama yok

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı söz konusu iki ilçede sağlık hizmetlerinde ise bir aksama yaşanmıyor. Cizre'de evlerinden özel araçlarla alınan diyaliz hastalarının tedavileri Cizre Devlet Hastanesinde devam ederken hastanede ameliyatlar da sürüyor.

Hastaneye roket isabet etti

Hastanede hamilelerin kontrollerinin de gerçekleştirildiğini aktaran Erzen, sağlık hizmetlerini vermeyi sürdürdüklerini aktardı. Hastane çevresinde gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını ifade eden Erzen, teröristlerce atılan bir roketin hastane duvarına bir isabet ettiğini söyledi. Akşam saatlerinde gerçekleşen bir başka saldırıda ise hastanenin ikinci katına roket isabet etti. Teröristlerin roketli saldırısı sonucu hastanede hasar meydana geldi.

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, AA muhabirine yaptığı açıklamada, operasyonların vatandaşların huzur ve güvenliğini bozan, can ve mal güvenliğini tehdit eden bölücü terör örgüt üyelerine yönelik sürdüğünü bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir