25 ülkenin Kafkas uzmanları Cibali'de

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Güney Kafkaslar'da sosyal ve beşeri bilimlerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen uluslararası konferanslara öncülük eden Academic Swiss Caucasus Net (ASCN), bu yılki konferansını Karadeniz ve Kafkasya bölgelerindeki stratejik önemi nedeniyle Türkiye'de yapma kararı verdi, ortak olarak ise Kadir Has Üniversitesi'ni seçti. Konferans 11-13 Ekim 2012'de Cibali Kampüsü'nde gerçekleşecek.

Güney Kafkaslar'da sosyal ve beşeri bilimlerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla kurulan Academic Swiss Caucasus Net (ASCN), Karadeniz ve Kafkasya bölgelerindeki stratejik önemi ve rolü nedeniyle bu yıl gerçekleştireceği konferansı Türkiye'de yapma kararı aldı; ortak olarak ise Kadir Has Üniversitesi'ni seçti. Bu yılki teması ‘Güney Kafkasya ve Karadeniz Bölgesi'nde Güvenlik, Demokrasi ve Kalkınma' olan konferans 11-13 Ekim 2012 tarihlerinde Cibali Kampüsü'nde gerçekleşecek.
ASCN'nin bölgeyle ilgilenen ve bölge sorunlarının çözümüne katkıda bulunacak bilim adamlarını bir araya getirmek amacıyla kurulduğunu belirten Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları Müdürü Dimitrios Triantaphyllou "ASCN; iki yıl önce konferansı Gürcistan'da düzenlemişti bu yıl ise Türkiye'de düzenleyecek. Türkiye'nin Karadeniz ve Kafkasya bölgelerindeki stratejik rolü ve önemini en iyi yansıtacak üniversite olarak ise Kadir Has Üniversitesi'ni seçti çünkü üniversitemizde uluslararası tecrübesi ve ilişkiler ağı güçlü, bölgeyi bilen uzmanlarımız var" dedi.
Ermenistan, Gürcistan, Azerbaycan gibi yalnızca bölgeden değil aynı zamanda Kıbrıs, İtalya, ABD, Fransa gibi dünyanın 25 farklı ülkesinden yaklaşık 150 bilim adamının katılacağı konferansta sosyal bilimlerin farklı dalları ve disiplinlerarası alanlar tartışılacak. Ulusal, kuramsal ve entelektüel bakış açılarına sahip fikirlerin paylaşılacağı konferansta devlet düzeyinden temsilciler ise bölgesel ve uluslararası süreçleri ele alacaklar.

Ana teması güvenlik, demokrasi, kalkınma olan ve 9 ayrı panelde de yönetişim; siyasi söylemler ve kimlik; etnik topluluklar ve ağlar; çatışmalar; demokrasi ve rejimler; rejim güvenliği, insani güvenlik ve bölgesel güvenlik; bölgesellik ve çok taraflı anlaşmalar; bölgesel güçler ve jeopolitik değişim ve son olarak kaynaklar ve kalkınma stratejileri gibi konular ayrıntılı olarak tartışılacak.

Bilim kurulu; Roy Allison (Oxford Üniversitesi), Pavel Baev (Oslo Barış Araştırmaları Enstitüsü), Nicolas Hayoz (Fribourg Üniversitesi), Ghia Nodia (Ilia State Üniversitesi), Dimitrios Triantaphyllou'dan (Kadir Has Üniversitesi) oluşan konferansla ilgili detaylı bilgiler ASCN'nin www.ascn.ch internet sitesinin ‘Event' bölümü okunabilir.