28 Şubat'ın en önemli izi ortadan kalktı

TUSKON Genel Kurulu'nda konuşan Erdoğan, Meclis'te dün kabul edilen 4+4+4 teklifiyle ilgili olarak statükonun gereken cevabı aldığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Erdoğan, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran düzenlemeyle ilgili olarak, Milletin iradesinin tecelli ettiğini ve statükonun gereken cevabı aldığını söyledi.

Türk İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) 4. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Erdoğan, statükonun tüm direnişine, tüm tahriklerine, tüm provokasyonlarına rağmen, dün Meclis'te millet iradesinin hükmünü verdiğini söyledi.

Erdoğan, "Dün, genel kurulda, dayatma değil, faşizan baskı değil, tehdit değil, hür irade, millet iradesi, demokrasi galip geldi ve millet egemenliği bir kez daha anlam kazandı. Duvarındaki 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ifadesi ilk defa yerini buldu. Çünkü çoğu kez o ifadeye rağmen bir şeyler yapılıyordu. Ancak şimdi ona rağmen yapılamadı. Milletin iradesi tecelli etti" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, hür vicdanlarıyla karar veren, milletin sesine kulak verip, milletin arzusu doğrultusunda oy kullanan ve tarih yazan milletvekillerini yürekten şahsı ve millet adına tebrik ederek, statükonun değil, milletin izinden giden tüm arkadaşlarına teşekkür etti.

Erdoğan, "Kesintisiz eğitim dayatmasına, 8 yıllık kesintisiz eğitim baskısına itiraz eden, itiraz gerekçelerini sokakta cam çerçeve kırarak değil, polise taş atarak değil, raporlarıyla, akademik çalışmalarıyla, deneyimleriyle ortaya koyan tüm sivil toplum örgütlerine de buradan ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir