2B alanlarından daha fazla bir alanı ağaçlandıracağız

AK Parti'nin Dalaman ilçe seçim bürosunda konuşan Veysel Eroğlu, 2B alanlarından daha fazla bir alanı ağaçlandıracaklarını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MUĞLA - Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "2009 yılında 2B alanlarından daha fazla bir alanı ağaçlandıracağız ve bozuk ormanları da 1 yılda ıslah edeceğiz" dedi.

AK Parti'nin Dalaman ilçe seçim bürosunda konuşan Veysel Eroğlu, 2B alanlarından daha fazla bir alanı ağaçlandıracaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bizim, millete faydalı işler yapmamızı engelleyecek insanlar şimdi diyecek ki; 'Muğla'nın ormanları peşkeş çekiliyor' Asla öyle birşey yok. Yeni bir orman alanını satmıyoruz ve açmıyoruz, buralar orman vasfını kaybetmiş yerler. Kaldı ki 2009 yılında 2B alanlarından daha fazla bir alanı ağaçlandıracağız ve bozuk ormanları da 1 yılda ıslah edeceğiz."

Dalaman'a yapılan çalışmalar hakkında partililere bilgi veren Eroğlu, Akköprü Barajı'nın bu yıl biteceğini ve su tutulmaya başlanacağını söyledi.

Akköprü Barajı'nın aynı zamanda taşkın koruma ve enerji üretim merkezi olacağını belirten Eroğlu, şöyle devam etti:

"Dalaman'da, bakanlığımıza bağlı boş bir alan vardı. Belediye başkanı bizden bu alanı istedi. Ben de projelerini inceledim ve çok beğendim. Çok kısa bir süre sonra burası muazzam bir turizm merkezi haline gelecek. Dalaman'ı, dünyanın en büyük turizm merkezi haline getireceğiz"

Dalaman'da bulunan havaalanı, ormanlar ve deniz çok büyük bir nimet. Burası dünyanın en güzel yerlerinden birisi. Burada büyük bir yat limanı projesi var. Maalesef uzun bir süre gecikmiş, mahkemelere gitmiş gelmiş. Ama ben yakinen takip ediyorum. İnşallah hukuki süreçleri atlatabilirsek burası dünyanın en önemli yat limanlarından birisi olacak. Bakın siz o zaman buradaki geliri görün. Çünkü dünyada böyle başka bir imkan yok. Böyle büyük projeler anlattığımızda bazıları bize 'hayal görüyorsunuz' diyor. Fakat zaten bizim yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı oldu ama onların hayalleri bile buna ulaşamaz."

Eroğlu, Dalaman'daki programının ardından Ortaca'da orman işletme şefliği hizmet binası ve lojmanlarının açılışını yaptı.

Daha sonra Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nce hazırlanan "yanan sadece ormanlar değil" adlı fotoğraf sergisini gezen Eroğlu, buradaki incelemelerinin ardından Muğla'ya hareket etti.