3. Havalimanı Özdemir ile Akın’ı birbirine düşürdü

3. havalimanı ihalesinin galip ve mağlup patronlarının mücadelesi basına verilen demeçlerle devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - 3. Havalimanı ihalesi iş dünyasının iki tanınmış patronunu birbirine düşürdü. İhaleyi kazanan ortak girişim grubunda bulunan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'in TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın  hakkındaki sözleri üzerine Akın açıklama yayınladı.

Akın, Nihat Özdemir'in kendisiyle ilgili açıklamalarını "yakışıksız" bulduğunu belirtti.
Akın yaptığı yazılı açıklamada, "11 Mayıs 2013 tarihli bazı gazetelerde yer alan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'in hakkımda söyledikleri çok yakışıksız bir açıklama olmuş, üzüldüm. Konuya ilişkin herhangi bir cevap vermeyeceğim" ifadelerini kullandı.

Ben şantiye, o bar dolaşır

3. havalimanı ihalesini kazanan Özdemir, Akın hakkında şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Akın (ihale bedelini)nasıl ödeyecekler diyor. 25 yıllık ihale için verdiğimiz fiyatta aramızda 40 milyon euro fark var. 25 yılda ondan 40 milyon Euro’luk daha fazla çalışırsam, öderiz! Ki ondan 4 milyar euro fazla çalışırım ben. Ben gece Siirt’te şantiyeleri dolaşırım, o Londra’da barları dolaşır."

Bizden başkası yapamaz

TAV Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ihale öncesi "Bu işi biz yapamazsak kimse yapamaz" demişti. Sani Şener'in ihale öncesi verdiği röportajı beşli konsorsiyumdaki (Limak'ın konsorsiyumu) patronları ihaleyi almak konusunda daha da bilediğini ifade eden konuya yakın kaynaklar, "Kimse sadece inat uğruna o kadar para verip ihale almaz. Ama bu kazanma hırsını artıran bir unsur oldu" diye konuştu.