3 terörist teslim oldu

Erzurum, Şırnak ve Mardin'de 3 terörist teslim oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Erzurum, Şırnak ve Mardin'de 3 teröristin teslim olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Erzurum Çat'da 3 Mart 2014 tarihinde örgüte katılan 17 yaşındaki terörist ile Şırnak Uludere'de yine mart ayında örgüte katılan 15 yaşındaki bölücü terör örgütü mensubu bir terörist silahsız ve teçhizatsız teslim oldu.

Mardin Artuklu'da da 1995 yılında örgüte katılan 33 yaşındaki bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin silahsız ve teçhizatsız teslim olduğu belirtildi.

Sınır olayları

Suriye sınırında 5 kişilik grubun Türkiye istikametine, 25 kişilik bir başka grubun Suriye tarafına ilerlediğinin tespit edilmesi üzerine Ani Müdahale Timi tarafından "dur" ikazında bulunuldu.

Türkiye tarafına ilerleyen 5 kişilik grubun ikaza uymayıp ateş etmesi üzerine Ani Müdahale Timi ateşle karşılık verdi. Grup geldiği yöne doğru uzaklaştı.

Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 5 kişilik bir başka grup, Mobil Yol Kontrol Unsurlarının "dur" ikazına uymayarak ateş etti. Ateşle karşılık verilmesi üzerine bu kişiler de Suriye istikametine kaçtı.

Mobil Yol Kontrol Unsurlarınca tespit edilen ve kaçakçılık faaliyetlerinde kullanıldığı değerlendirilen bin 500 metre uzunluğunda boru ile 3 sal Altınözü ve Yayladağı Cumhuriyet Savcılıklarının talimatıyla kullanılmaz hale getirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir