30 bin girişimci aday eğitilecek

KOSGEB 2012 yılında 30 bin KOBİ girişimcisini desteklemeyi amaçlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan, 2010 yılında 12 bin girişimci adayını eğittiklerini, bu yıl hedefin 30 bine ulaşmak olduğunu bildirdi.

Sincan Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen Girişimcilik Kursu'na katılan 60 öğrenciye sertifikaları törenle verildi.

Sincan Lale Konferans Salonunda düzenlenen törene, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ile kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Kaplan törende yaptığı konuşmada, KOSGEB'in 1999 yılında kurulduğunu anımsatarak, son dönemlerde değişim içinde özellikle KOBİ'leri desteklemeye yönelik yeni destek programlarının yürürlükte olduğunu ve meyvelerini toplamaya başladıklarını söyledi.

20 yıldan beri hizmet veren KOSGEB'in son 2 yıldan bu yana tüm KOBİ'lere destek verebilecek bir yapıya kavuştuğunu belirten Kaplan, şunları kaydetti:

"Desteklerimizde önemli bir değişime gittik. Bu değişimde en önemli unsurlardan bir tanesi de işletmelerin desteklenmesinin önünü açmamız ve aynı zamanda işletmeye özel terzi usulü destekleme yapmamız gerekiyordu. Yani standart konfeksiyon tarzı destekleme modeline devam etmek mümkün değildi. Bizler de Sayın Bakanımızın da liderliğinde bundan böyle KOSGEB proje esaslı destekleme modeline geçtik.

Artık işletmeler, (ne yapacaklarını planlı ve projeli bir şekilde sunsunlar biz de onlara destek olalım) diyoruz. Çünkü rekabet etmenin koşulu bu. Ne yapacağını bilmeyen bir işletmeye ne, kim destek olursa olsun, o destek anlamlı bir destek olmayacaktır."

27 bin liradan 100 bin liraya kadar destek sağlanıyor

Kaplan, girişimcilere başlangıçta 27 bin lira, daha sonrasında ise 70 bin ve 100 bin lira destek verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"2010 yılında 12 bin girişimci adayını eğittik. Sizler gibi onlara da bir işletme nasıl hazırlanır, nasıl kurulur gibi eğitimler vermişiz. Hedefimiz bu yıl 30 bine ulaşmak. Bundan sonra da sizleri sağlıklı büyüyebilir işletme kurabilecek girişimciler olarak görmek istiyoruz. Çünkü yarınlarda sizlerin sağlıklı bir şekilde büyümeniz ülke adına bir kazanç. KOSGEB olarak işletmenizi geliştirme safhalarınızda da destek olacağız. AR-GE İnovasyon yapan yani herkesten farklı olmayı kendine hedef edinen, 'rakiplerimle yarışırken ben herkesin yapmadığını yapmak istiyorum diyebilen' işletmeler bize bunu sunduklarında destekleyebileceğiz.

KOSGEB olarak da 750 bin liraya kadar, 250 bin lirası hibe, 500 bin lirası da faizsiz geri ödemeli olmak üzere güç birliği yapan işletmelere de destek oluyoruz. Desteklerimizi yenileyerek, niteliklerini değiştirerek kullanımını kolaylaştıracak, bürokrasiyi azaltacak, sizlere sunulmasını kolaylaştıracak tedbirler aldık. Fırsatları iyi kovalayın, cesaretli olun ve zamanı zemini oluşmadan da girişimde bulunmayın. Bu tip imkanları değerlendirmekte aceleci davranmayın bizler de her zaman sizlere destek olmaya çalışacağız."

Konuşmaların ardından kursa katılan lise ve lisans mezunu 60 girişimci adayına sertifikaları verildi.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir