393 eski Tekel işçisi 4-C statüsünde atandı

İşçilerin ataması ikamet ettikleri illerde istihdam edilmek kaydıyla yapıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kamuda 4-C kapsamında çalışmak isteyen 393 eski Tekel işçisinin ataması yapıldı.

Maliye Bakanlığı yetkilileri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4-C maddesine göre kamu kuruluşlarında geçici personel statüsünde çalışmak üzere 460 eski Tekel işçisinin müracaatta bulunduğunu açıkladı. Bunların 393'ünün ataması ikamet ettikleri illerde istihdam edilmek kaydıyla yapıldı.

393 eski Tekel işçisinin 4-C kapsamında atamasının yapıldığı kamu kuruluşları Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile üniversiteler.

Bakanlık yetkilileri, 4-C kapsamında çalışmak için eski Tekel işçilerinin yaptığı müracaatların sayısının geçtiğimiz Cuma günü arttığını söyledi. Yetkililer, başvuruların bu hafta içinde daha da yoğunlaşmasını bekliyor.

Maliye Bakanlığı yetkilileri, bundan sonra 4-C kapsamında çalışmak için müracaat edeceklere de kamu kuruluşlarına atamada öncelik verecek, işe yerleştirmede en son ikamet edilen illeri de göz önünde bulunduracak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir